Titea: “Pe anchetatori i-a interesat daca in perioada respectiva faceam parte din conducerea ROMATSA”

PNL

Dragos Titea, secretar executiv PSD Maramures si secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a fost invitat, in calitate de martor, pentru a fi audiat de catre procurorii Parchetului Sectorului 1, alaturi de Directia Politiei Transporturi, Bucuresti. Audierea s-a facut in baza unui dosar aflat in faza de cercetare penala in care anchetatorii aduna dovezi impotriva companiei ROMATSA care ar fi externalizat servicii juridice desi compania avea propriii juristi. Astfel, anumite persoane din conducerea societatii au incheiat contracte pentru asistenta juridica cu firme private.

Dragos Titea, secretar de stat, delegat de Rovana Plumb la conducerea ministerului si Valentin Cimpuieru, director ROMATSA, dar si alti patru angajati ai companiei respective, au fost audiati de catre procurori, in cursul zilei de ieri, 29 ianuarie 2019, acestia avand calitatea de martor.

Contactat telefonic si intrebat ce anume i-a interesat pe procurori in ceea ce-l priveste pe dansul, Dragos Titea a declarat pentru ZiarMM.ro: “Pe anchetatori i-a interesat daca in perioada respectiva faceam parte din conducerea ROMATSA sau nu. Le-am spus ca nu faceam parte din conducere si s-a inchis subiectul.

In cursul zilei de ieri, 29 ianuarie, Titea a postat pe pagina de Facebook un anunt prin care anunta opinia publica asupra faptului ca la audiere s-a prezentat de bunavoie.

Iata anuntul:

“Avand in vedere articolele aparute in media, in ultimele ore, cu privire la persoana mea si calitatea pe care o am in Ministerul Transporturilor si ca reprezentant al Guvernului Romaniei, pentru buna si corecta informare a opiniei publice, dar si a tuturor celor interesati, fac urmatoarele precizari:

Am fost invitat de catre organele de specialitate ale statului, care au desfasurat o activitate specifica la sediul Romatsa, sa merg (in cursul zilei de azi sau maine) sa dau o declaratie in respectiva speta.

Subliniez faptul ca am mers de bunavoie la sediul organelor de cercetare penala, de indata ce am fost chemat. Am acordat si voi acorda tot sprijinul anchetatorilor cu privire la solicitarile dansilor. In perioada la care fac referire organele de ancheta, aveam raporturile de munca suspendate cu Romatsa. Intaresc ideea ca voi colabora cu anchetatorii ori de cate ori voi fi solicitat si voi da curs oricarei invitatii pe care o voi primi de la acestia.”

Vis-à-vis de perchezitiile care s-au desfasurat la ROMATSA, in cursul serii de luni, 28 ianuarie 2019, IGPR a anuntat faptul ca: “Activitatea s-a desfasurat in cadrul unui dosar penal, intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 297 din Codul Penal, cu incalcarea O.G. nr. 26/ 2012, privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice si intarirea disciplinei financiare si de modificare si completare a unor acte normative. In urma acestei activitati, s-au ridicat inscrisuri, privind externalizarea serviciilor de asistenta juridical.”

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1