Toader: Avem un proiect de HG prin care suplimentam schema de personal cu 1.000 de posturi in sistemul penitenciar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a avut, luni, o intrevedere cu conducerea Penitenciarului Vaslui si cu liderii de sindicat de la penitenciarele din Vaslui, Iasi si Bacau, in care au fost discutate o serie de probleme cu care se confrunta sistemul penitenciar, inclusiv cea a lipsei de personal, informeaza AGERPRES.

„Probabil, saptamana aceasta, avem proiect de hotarare de Guvern prin care suplimentam schema de personal cu 1.000 de posturi. Sper sa primeasca avizele necesare, astfel incat saptamana aceasta sa fie adoptata. Dupa aceea, lucram la un proiect de act normativ, probabil ordonanta de urgenta, prin care, pe viitor, sa poata fi platite orele suplimentare. Repet, pe viitor, pentru ca orele suplimentare sunt platite in baza legii, iar legea este civila si se aplica pe viitor si nu pentru trecut”, a declarat presei Tudorel Toader.

Potrivit Ministrului Justitiei, in anul 2017, la Penitenciarul Vaslui au fost inregistrate peste 30.000 de ore suplimentare, dintre care peste 27.000 au fost compensate prin zile libere.

Tudorel Toader a mai afirmat ca are un dialog constant cu sindicatele din sistemul penitenciar si cu conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor si ca, pe langa problemele angajatilor din sistem, le are in vedere si pe cele ale persoanelor private de libertate.

„Noi avem de indeplinit si cerintele acelei hotarari pilot de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Sigur ca sunt probleme multe, avem doua penitenciare noi pe care vrem sa le construim la Berceni, in Prahova si la Unguriu, in Bacau. Infiintam un institut de formare profesionala continua a functionarilor cu statut special din penitenciare, a consilierilor de probatiune. Sunt multe chestiuni pe care le-am discutat de-a lungul acestui an, de cand sunt ministru. O parte au fost rezolvate, celelalte vor fi rezolvate cat de curand”, a mai spus Ministrul Justitiei.

Angajatii din sectorul operativ de la Penitenciarul Vaslui au avertizat, in cursul saptamanii trecute, cu privire la faptul ca vor refuza sa intre la munca, din cauza numarului foarte mic de gardieni raportat la numarul persoanelor private de libertate.

Conducerea sindicatului din penitenciar sustine ca angajatii cumuleaza lunar, in medie, 180 de ore suplimentare, insa, in multe cazuri, numarul acesta este depasit, fiind imposibila recuperarea lor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2