Toader, despre protocolul SRI-Ministerul Public: Trebuie vazut in ce masura a permis ingerinte in drepturi si libertati fundamentale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat vineri, intr-o postare pe Facebook, referindu-se la protocolul dintre SRI si Ministerul Public, ca „trebuie de vazut in ce masura aplicarea protocolului a permis ingerinte in drepturi si libertati fundamentale” si „daca si in ce masura, prin incheierea acestuia, semnatarii au adaugat legii, substituindu-se legiuitorului”, informeaza AGERPRES.

In postarea intitulata „Despre protocoale si posibile consecinte !”, ministrul Justitiei subliniaza ca, dupa demersurile pentru desecretizarea protocolului dintre Ministerul Public si SRI, in prezent continua procesul de desecretizare a unor protocoale similare.

„In data de 16 martie 2018, in mod public, anuntam ca voi solicita Ministerului public desecretizarea protocolului incheiat cu SRI !In data de 19 martie 2018, in mod oficial, am solicitat Ministerului public demararea procedurilor necesare pentru desecretizarea respectivului protocol. Pe data de 20 martie 2018, la Ministerul justitiei, am primit protocolul dintre Ministerul public si SRI. Astazi, apreciem continuarea procesului de desecretizare si a altor protocoale similare. Trebuie de vazut in ce masura aplicarea protocolului a permis ingerinte in drepturi si libertati fundamentale. Trebuie de vazut daca si in ce masura, prin incheierea protocolului, semnatarii acestuia au adaugat legii, substituindu-se legiuitorului!”, a aratat Tudorel Toader in postarea sa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2