Toader: Multi sunt condamnati in prima instanta si dupa aceea achitati

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a comentat, vineri, la Iasi, sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul presedintelui PSD, Liviu Dragnea, aratand ca „multi sunt condamnati in prima instanta si dupa aceea achitati”, informeaza AGERPRES.

Ministrul a spus, raspunzand presei, ca, din punct de vedere juridic, „multi sunt condamnati in prima instanta si, dupa aceea, achitati sau sunt achitati si, dupa aceea, in apel, sunt condamnati”, adaugand ca nu doreste sa comenteze politic subiectul.

„Toti se afla in apel si exista ceea ce toata lumea stie: prezumtia de nevinovatie. E adevarat ca la unii cu nume mai sonore se pune in discutii, altii trec neobservati”, a declarat ministrul Tudorel Toader.

Ministrul Justitiei a mentionat ca a aflat de la televizor despre condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea.

„Am vazut si eu „condamna la…”. Si atat. Ca sa emiti o parere cat de cat avizata trebuie sa cunosti mai intai si motivarea. Macar considerentele acelea, pe care eu nu le-am vazut. Am auzit ca doi judecatori au facut majoritatea spre condamnare, ca unul a facut opinie separata, ca nu au luat in considerare decizia Curtii Constitutionale, decizie la care am participat pentru ca eram inca judecator la Curtea Constitutionala”, a afirmat ministrul Tudorel Toader.

El a apreciat, totodata, ca „o decizie a Curtii Constitutionale nu poate fi neglijata, nu poate sa nu fie luata in considerare, chiar daca legiuitorul nu pune de acord textul (legii-n.r.) cu decizia Curtii”.

„In momentul in care se publica decizia, textul se suspenda. In 45 de zile, daca legiuitorul nu pune de acord, textul nu se mai aplica. Aici, decizia cu privire la abuz a fost una interpretativa. Nu a fost una de admitere pur si simplu, de interpretare, in sensul ca, constitutional – repet, eram judecator – in masura in care neindeplinirea obligatiei se refera la o obligatie prevazuta in lege sau o ordonanta de urgenta, nu in orice act normativ indiferent de ierarhia de nivelul lui. Nu cred ca un judecator nu ia in considerare o decizie a Curtii Constitutionale”, a declarat ministrul Justitiei Tudorel Toader.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole