Toader: Nu a fost depusa, inca, nicio candidatura pentru sefia DNA; cel mai probabil maine

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, duminica, pentru AGERPRES, ca nu a fost depus inca niciun dosar in selectia candidaturilor pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

“Cel mai probabil maine vom inregistra mai multe candidaturi”, a precizat Toader.

Selectia pentru propunerea in functia vacanta de procuror-sef al DNA se va desfasura in perioada 9 – 30 iulie 2018, potrivit anuntului postat pe site-ul Ministerului Justitiei.

Conform sursei citate, procurorii pot depune cereri de inscriere pentru functia de conducere vacanta pana la data de 23 iulie.

Cererile de participare la selectie vor fi insotite de dovada indeplinirii conditiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru care participa la selectie, un curriculum vitae, minim 10 lucrari intocmite de procuror in compartimentele in care si-a desfasurat activitatea in ultimii 5 ani, ultimul raport de evaluare a activitatii profesionale a procurorului participant la selectie si orice alte inscrisuri relevante.

Lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviurilor se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si pe site-ul institutiei la data de 24 iulie, urmand ca in perioada 25 – 27 iulie candidatii selectati sa sustina interviurile cu ministrul Justitiei.

Rezultatele selectiei vor fi anuntate public pe data de 30 iulie.

“Propunerea/ propunerile ministrului Justitiei va fi/ vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori, in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui Romaniei in vederea numirii in functia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificari in functie de numarul procurorilor inscrisi”, se mentioneaza in anunt.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *