Toader: Nu exista decizie a Curtii Constitutionale care sa nu fie respectata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader a precizat, joi, ca nu exista decizie a Curtii Constitutionale care sa nu produca efecte juridice si care sa nu fie respectata, declaratie facuta in contextul in care CCR a constatat ca exista conflict intre puteri in cazul respingerii revocarii sefei DNA si a statuat ca presedintele urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi, informeaza AGERPRES.

„Nu exista decizie a Curtii Constitutionale care sa nu produca efecte juridice, dupa cum nu exista decizie a Curtii Constitutionale care sa nu fie respectata de orice persoana fizica, orice persoana juridica, orice autoritate. Noi avem doar comunicatul (Curtii Constitutionale – n.r.). Asteptam considerentele, momentul publicarii deciziei in Monitorul Oficial si atunci sigur ca putem sa facem mai multe aprecieri. Dar in momentul acesta, in limitele comunicatului, cred ca este bine sa ramanem in rezerva iar fiecare sa-si indeplineasca obligatiile pe care le are”, a declarat Tudorel Toader la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Miercuri, plenul CCR a luat in dezbatere cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei si presedintele Romaniei, in principal, precum si intre Guvern si presedintele Romaniei, in subsidiar, determinata de refuzul sefului statului de a da curs cererii de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kövesi.

„Curtea, cu majoritate de voturi, a statuat: 1 – Constata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei si presedintele Romaniei, generat de refuzul presedintelui Romaniei de a da curs propunerii de revocare din functie a procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi. 2 – Presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi„, se precizeaza in comunicatul CCR.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2