Toate cele 9 victime ale accidentului din Ungaria sunt cetateni romani. Lucrau in agricultura si se intorceau in tara

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O tragedie de proportii s-a petrecut marti pe o sosea din Ungaria.

Un microbuz cu romani care se intorceau din Slovenia s-a lovit brutal de un camion cu nisip si toti cei noua oameni de la bord si-au pierdut viata.

Toate cele noua victime sunt romani, a confirmat Ministerul de Externe. 

„Conform ultimelor informatii obtinute in cursul noptii de echipa consulara mobila prezenta la fata locului, toate cele noua victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetatenie romana. Trupurile neinsufletite au fost transportate la morga pentru efectuarea autopsiei. Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neinsufletite din Fondul special de urgenta aflat la dispozitia ministerului”, informeaza MAE.

O depasire ratata ar fi cauza accidentului, iar potrivit unor imagini care circula pe internet, soferul facea live pe Facebook in momentul impactului.

Noua oameni, doua femei si sapte barbati, se aflau in microbuzul cu numere de Mures care venea marti din Slovenia si se indrepta spre Romania.

Paul Ciocoiu, purtator de cuvant MAE: “Din datele prelimiare oferite de politia ungara, rezulta ca microbuzul a intrat intr-o depasire riscanta.

Viteza excesiva pare sa fi contribuit la accident, potrivit politiei, dar nu este exclus ca neatentia soferului roman sa fi fost de fapt cauza tragediei.

Pe internet circula o inregistrare pe care soferul microbuzului o facea pe Facebook chiar in momentul accidentului. Timp de trei minute si jumatate, filmeaza drumul, pasagerii de langa el sau pe el insusi in timp ce conduce.

Exact inainte sa incerce depasirea fatala, intoarce din nou telefonul spre drum. Il vedem parasind banda si intrand pe contrasens. Din fata incepe sa se zareasca un camion care se apropie cu viteza. Filmarea se opreste brusc la scurt timp dupa acest moment.

Potrivit politiei maghiare, la ora locala 16.30, la 60 de kilometri de Budaptesta, microbuzul a intrat pe contrasens, izbindu-se in plin de un camion care circula regulamentar. Impactul a fost nimicitor: nimeni de la bord nu a supravietuit. Bagajele au fost imprastiate pe carosabil, iar bucati din caroserie s-au intins pe o distanta de zeci de metri. Soferul camionului a fost si el ranit usor.

stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *