Toiu (Ministerul Muncii): Exista intentia ca in patru ani sa inchidem jumatate din centrele de plasament clasice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

centru plasament copiiSecretarul de stat in Ministerul Muncii Oana Toiu a declarat miercuri ca exista intentia ca in urmatorii patru ani sa fie inchise mai mult de jumatate din centrele de plasament de tip clasic, subliniind ca acest lucru nu se poate realiza inaintea identificarii unor alternative, informeaza AGERPRES.

“In momentul acesta intentia e ca in urmatorii patru ani sa inchidem mai mult de jumatate din centrele rezidentiale tipice pe care le avem, iar prin acest lucru intelegem reintegrarea copiilor in familii, in case de tip familial, la asistentii maternali, reintegrarea in comunitate.

Adoptia e doar unul dintre instrumente. (…) Nu e ceva ce putem face de azi pe maine. Ce putem sa facem acum e sa ne asiguram inclusiv in eforturi interministeriale ca alocam resurse pentru asta, ca o facem cu grija si cu implicarea directiilor de protectie a copilului.

Ce putem face insa de pe azi pe maine e sa ne asiguram in procesul de inspectie si verificare ca exista mai putine deraieri de la standarde de calitate”, a afirmat Toiu, in cadrul unei conferinte de presa organizate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie si UNICEF.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2