Tone de deseuri spalate de ploile torentiale au ajuns la Statia de Epurare a municipiului Sighetu Marmatiei

Reclame home 1
Reclame home 1

Dupa ploile torentiale din ultima perioada peste 10 tone de deseuri si nisip au fost spalate si drenate spre canalizarea municipiului Sighetu Marmatiei au ajuns la statia de epurare, unde au fost inregistrate si debite mari de apa uzata.

Pompele submersibile au functionat la capacitate maxima de 700 m3/ora, mai multe zile. Desnisipatorul si clasorul au colectat cantitati record de nisip ce a fost transportat la rampa orasului.

Tehnologia automatizata a statiei nu este proiectata pentru deseuri al caror loc nu este in canalizarea municipiului. Aceasta, functioneaza gravitational si colecteaza apele reziduale si cele pluviale (din precipitatii), transportandu-le catre statia de epurare a apei uzate.

Statia de epurare a municipiului Sighetu Marmatiei este o investitie de peste 7 milioane de Euro, inaugurata in octombrie 2014, care a functionat normal de fiecare data cand s-au inregistrat fenomene meteo exceptionale de acest fel. Deseurile care ajung in canalizare si mai apoi in statia de epurare ingreuneaza procesul tehnologic si pun in pericol utilajele existente.

S.C. VITAL S.A. solicita o atentie deosebita la materialele si obiectele pe care le deversati in reteaua de canalizare. Pe aceasta cale reamintim utilizatoriilor nostri ca este interzisa deversarea in sistemul de canalizare a gunoiului menajer, a uleiurilor uzate si a produselor inflamabile, a grasimilor, a oricaror corpuri solide sau orice materii in suspensie a caror cantitate, marime si natura provoaca depuneri sau stanjenesc curgerea normala afectand astfel buna functionare a retelei de canalizare. Substantele toxice sau nocive nu vor fi nici ele deversate in retea, deoarece pot pune in pericol personalul de exploatare a retelei de canalizare si a statiei de epurare.

vitalmm.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole