TOP CINEMA: Un super erou si o super dadaca si-au disputant suprematia bof office-ului nord american

home camp2
home camp2
home camp2

Lupta pentru primul loc in box office-ul nord-american intre cele doua premiere ale weekendului nu a fost neaparat inegala, dar a fost pana la urma supereroul ‘Aquaman’ cel care a devansat-o pe “superdadaca” Mary Poppins, potrivit cifrelor provizorii publicate duminica de societatea de specialitate Exhibitor Relations, relateaza AFP, titrat de Agerpres.

Studioul Warner a oferit prin ‘Aquaman’ primul sau lungmetraj dedicat acestui erou acvatic dupa aparitia sa in ‘Justice League’ (2017) – un film care a avut incasari de 482,8 milioane de dolari in lumea intreaga, potrivit specialistului de la ComScore, Paul Dergarabedian.

‘Aquaman’, avandu-l ca protagonist pe Jason Momoa (Khal Drogo din ‘Game of Thrones’), alaturi de Amber Heard si Willem Dafoe a avut incasari in acest weekend de 67,4 milioane de dolari in SUA si Canada.

De trei ori mai mult decat ‘Mary Poppins Returns’, cu incasari de 22,2 miloane de dolari la debutul sau in acest weekend. Celebra dadaca este interpretata in acest sequel de actrita britanica Emily Blunt, care joaca alaturi de Lin-Manuel Miranda si Ben Whishaw.

Aceasta continuare, care i-a adus un Oscar lui Julie Andrews in 1965, reia personajele lui Michel si Jane Banks, copiii care au fost crescuti de Mary Poppins si au devenit acum adulti.

Al treilea loc pe podium este ocupat de o alta premiera: ‘Bumblebee’, care ofera rolul principal unui robot din saga ‘Transformers’ si care a avut incasari de 21 milioane de dolari in primul sau weekend de debut.

Pe locul patru se claseaza fostul ocupant de saptamana trecuta al primului loc in box office: ‘Spider-Man: New Generation’. Noul om paianjen interpretat de Miles Morales a avut incasari de 16,7 milioane de dolari. De la lansarea sa pe ecrane filmul a generat 64,8 milioane de dolari.

Filmul devanseaza astfel ‘The Mule’, in regia lui Clint Eastwood, care este si interpretul principal. Filmul prezentand povestea unui fost combatant, care transporta droguri pentru un cartel mexican, a avut incasari de 9,3 milioane de dolari in trei zile si de 35 de milioane de dolari in cele doua saptamani de la debutul sau pe marele ecran.

Lista box office-ului este completata de:

6 – ‘The Grinch’: filmul de animatie cu incasari de 8,2 milioane de dolari (253,2 de milioane in sapte saptamani)

7 – ‘Seconde chance’: 6,5 milioane de dolari, lansat vineri cu Jennifer Lopez, Leah Remini si Vanessa Hudgens.

8 – ‘Ralph 2.0’: 4,6 milioane de dolari (162,1 milioane de dolari in cinci saptamani)

9 – ‘Welcome to Marwen’: 2,4 milioane de dolari. O noua premiera lansata vineri, in regia lui Robert Zemeckis, cu Steve Carell si Leslie Mann prezentand povestea reala a unui supravietuitor al unui atac care isi construieste o replica a unui oras.

10 – ‘Mary Queen of Scots’: 2,24 milioane de dolari (3,5 milioane de dolari in trei saptamani).

Foto: CNet

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *