Torsul pisicii are efecte terapeutice

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

pisicaStudiile stiintifice au aratat ca pisicile sunt mult mai mult decat niste animale de companie pufoase, amuzante si predispuse sa devina, fara sa faca nimic special, vedete pe Internet. Acestea au un efect terapeutic extraordinar, putand fi de real ajutor persoanelor care sufera, de exemplu, de afectiuni ale inimii, scrie descopera.ro.

Stiati ca o persoana care are o pisica isi reduce semnificativ riscul de a face infarct? Aceasta este concluzia unui studiu desfasurat pe parcursul a 10 ani, la University of Minnesota’s Stroke Institute, la care au luat parte peste 4.000 de americani.

Dupa aceasta perioada de 10 ani, proprietarii de pisici au prezentat un risc cu 30% mai scazut de a deceda in urma unui atac de cord, in comparatie cu persoanele care nu aveau pisici. Cum se explica acest fapt? Pisicile ajuta la normalizarea pulsului, la reducerea nivelului de stres si a tensiunii arteriale. In plus, pisicile “sunt vinovate” de la eliberarea de oxitocina in creier.

Oxitocina este denumita si hormonul dragostei si al atasamentului, toate manifestarile de tandrete, mangaierile, imbratisarile, vorbele afectuoase determina cresterea cantitatii acest hormon, care are un efect vindecator nesperat asupra trupului.

De asemenea, atunci cand cineva se joaca cu o pisica, creierul acestuia secreta serotonina si dopamina, care reduc stresul si induc organismul intr-o stare de armonie, stabilizand in acelasi timp sistemul imunitar.

Studiile au mai aratat si ca:

Proprietarii de pisicii sunt mai putin predispusi la depresie.

Prietenii pisicilor au un nivel mai scazut al colesterolului si trigliceridelor.

Cei care au suferit un atac de cord traiesc mai mult daca au in casa o pisica.

In plus, torsul pisicii are puteri terapeutice. Conform unui articol publicat in Scientific American, pisicile torc cu o frecventa intre 25 si 150 hertzi, iar acest sunet poate ajuta la refacerea densitatii osoase si a nivelului de energie.

S-ar putea sa observati ca, dupa ce pisica s-a asezat pe pieptul dumneavoastra, torcand harnica, va simtiti brusc revigorat. Asta pentru ca frecventa torsului pisicii efectiv va vindeca celulele din organism.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *