Tortionarul Alexandru Visinescu va fi adus cu mandat in instanta la urmatorul termen

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Alexandru Visinescu, fost comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, nu s-a prezentat miercuri la Curtea de Apel in procesul in care este acuzat de infractiuni contra umanitatii, astfel incat el va fi adus de catre politisti cu mandat la termenul urmator din 5 noiembrie, scrie Agerpres.

Judecatorii au luat aceasta decizie dupa ce Visinescu a lipsit nejustificat de la proces.

La termenul de miercuri, instanta a pus in discutie necesitatea instituirii unor masuri asiguratorii pe locuinta si actiunile detinute de Visinescu, dar si poprire pe o treime din pensia acestuia, in vedere recuperarii unui eventual prejudiciu.

Avocatul lui Visinescu s-a opus acestor masuri, sustinand ca fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat detine doar o garsoniera.

La proces a fost prezenta Nicoleta Eremia, sotia fostului general Ion Eremia, inchis la Penitenciarul Ramnicu Sarat, acesta fiind constituita parte civila in dosar. Ea ii cere lui Visinescu daune morale si materiale in cuantum de 100.000 euro.

Nicoleta Eremia a fost de acord cu sechestru pe bunurile lui Visinescu, sustinand ca „nu poate sa plece din lumea asta si sa nu raspunda”.

Tot miercuri, instanta a decis ca statul roman prin Ministerul Finantelor, Ministerul de Interne si Administratia Nationala a Penitenciarelor sa fie introduse parti responsabile civilmente.

Alexandru Visinescu, fost comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, a fost trimis pe 18 iunie in judecata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind acuzat de savarsirea de infractiuni contra umanitatii, in legatura cu abuzurile exercitate asupra detinutilor politici.

Procurorii sustin ca, in perioada 1956-1963, Alexandru Visinescu, in calitate de comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, a savarsit actiuni si inactiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivitatii reprezentate de detinutii politici incarcerati in acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrangerea grava a exercitarii acestora, pe motive de ordin politic.

Astfel, detinutii erau supusi unor conditii de existenta sau tratament de natura sa duca la distrugerea lor fizica, fara sa li se asigure un minim de medicamente si fara sa li se acorde ingrijiri sau asistenta medicala adecvate.

Totodata, netratarea bolnavilor, refuzul de transfer catre spitalele penitenciar, degradarea starii de sanatate a condamnatilor prin lipsa hranei, lipsa incalzirii, pedepsele aplicate discretionar si abuziv, conditiile de detentie inumane, relele tratamente, bataia si alte violente, ignorarea adreselor si sesizarilor formulate de detinuti erau tot atatea actiuni menite a duce la exterminarea fizica a persoanelor incarcerate.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2