TOT MAI MULȚI BOLNAVI – Maramureșul a intrat în zona galbenă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Imediat după Anul Nou, conform raportărilor făcute de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș, a început să crească numărul cazurilor de coronavirus în județul Maramureș. Mai exact, din 4 ianuarie încoace avem confirmate zilnic peste 100 de noi îmbolnăviri la nivel județ, apogeul până acum fiind atins ieri și azi, când au fost raportate aproape 700 de noi îmbolnăviri în ultimele 48 de ore.

Oficial ni se spune că am ajuns acum la 33205 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, 275 persoane fiind confirmate în ultimele 24 de ore. Avem 4426 pacienți vindecați și externați din spital, 64 pacienți internați în spital, 4 pacienți internați la ATI, un pacient este intubat, 10648 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent, 1547 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată, 104500 teste efectuate până în prezent, 990 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată, respectiv sunt 1609 persoane decedate de la începutul pandemiei.

Un lucru mai știm – acolo unde avem localități care se află în scenariul roșu vor exista restricții. Este vorba despre prevederile HG 34/2022. În mod normal restricțiile le aplică fiecare localitate în parte. 30% din capacitatea maxima a spațiului, spre exemplu, în cazul restaurantelor, cafenelelor. În total sunt 15 localități în județ unde avem rată de infectare mai mare de 3, deci în aceste localități ar urma să avem restricții locale.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2