Tot mai multi elevi abandoneaza scoala in Maramures

PNL

364 de elevi au abandonat scoala in anul scolar 2018-2019, potrivit unui raport al Inspectoratului Judetean Maramures. Cei mai multi (220 elevi) provin din familii cu parinti fara ocupatie si din familii monoparentale (79).

Comparativ cu ultimii ani, se constata o crestere a numarului de abandonuri scolare. Astfel, in anul scolar 2017-2018 au abandonat scoala 294 elevi, iar in anul 2016-2017 numarul lor a fost de 237.

“Abandonul scolar si nescolarizarea reprezinta un fenomen care se agraveaza si devine astfel o problema a tuturor. Reducerea lui se poate face analizand situatia actuala pentru a putea lua masuri, prin facilitarea accesului la educatie de la varste fragede, reducerea numarului de elevi cu performante slabe si a absentelor nemotivate si recuperarea scolara prin programe de tipul A doua sansa.

Principala problema pentru a putea gasi solutii de imbunatatire a fenomenului de abandon scolar a fost identificarea cauzelor care genereaza sau favorizeaza aparitia si cresterea fenomenului. Familiile din care provin majoritatea acestor elevi cu probleme s-ar putea sa aiba un efect direct de cauzalitate. Nesupravegherea lor, lipsa de atentie acordata copiilor, nevoia redusa a acestor elevi de a face scoala, ar putea fi cauze majore ce genereaza, intretin si incurajeaza abandonul scoala, precizeaza reprezentantii ISJ Maramures.

Situatia abandonului scolar in judetul Maramures la finele anului scolar 2018-2019:

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1