Toti copiii de pe Pirita vor urma din toamna o forma de invatamant

copii piritaIn perioada iunie – august 2016, in municipiul Baia Mare s-a derulat programul educational si de sprijin pentru copiii care traiesc in comunitatea de pe Pirita, denumit Gradinita de Vara. Activitatile s-au desfasurat la Gradinita nr. 33 din Baia Mare si au fost organizate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures in parteneriat cu Serviciul Public Asistenta Sociala (SPAS) Baia Mare, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, Fundatia HHC Romania si Fundatia de Voluntari Somaschi. Beneficiarii acestor activitati au fost peste 50 de copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 18 ani, copii care nu au avut pana acum acces la o forma de invatamant.

“Dupa perioada de cunoastere si adaptare, activitatile Gradinitei de Vara s-au concentrat pe dezvoltarea de deprinderi de igiena personala, de respectare a regulilor de buna purtare, de alfabetizare si comportament in societate. De asemenea, copiii au primit o masa calda, au vizionat desene animate si au invatat jocuri noi, cu sprijinul voluntarilor de la fundatiile partenere.

De precizat ca acesti copii au participat in mod voluntar la activitatile cuprinse in programul Gradinitei de Vara, singura motivatie fiind bucuria de a invata lucruri noi. Si parintii acestor copii au fost implicati activ in programul gradinitei si consiliati in legatura cu abilitatile lor parentale.

In acelasi timp cu programul de la gradinita, echipa de asistenti sociali si asistenti medicali comunitari din cadrul SPAS Baia Mare a realizat planurile de servicii pentru toate familiile care locuiesc pe Pirita. Rezultatul final al tuturor demersurilor din aceasta perioada este ca 94 de copii, adica toti copiii de varsta scolara din zona Pirita, vor urma din toamna o forma de invatamant in conformitate cu nevoile lor individuale”, a spus Alina Coste Madaras, directorul DGASPC Maramures intr-un comunicat de presa postat pe site-ul directiei.

DGASPC Maramures va monitoriza adaptarea acestor copii la gradinita si scoala si le va oferi in continuare sprijin alaturi de institutiile si fundatiile incluse in program, se mai arata in comunicat.

ZiarMM

Foto: dgaspcmm.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1