Toti oamenii Presedintelui. Dan Mihalache, cazut la datorie pe frontul sarbesc 

Reclame home 1
Reclame home 1

mihalacheParerea mea despre politicieni este clara. O adunatura jalnica de martafoi cu aere de mari specialisti la impachetat fum. Am fost destul de vocal si vehement in ultimii ani, mentionand ca avem o clasa politica penibila populata de specimene oportuniste si incompetente. Ma intreb mereu, de ce ar intra cineva in politica, acea cloaca cu miros de hazna in care se minte, manipuleaza si fura in draci? Orice om normal isi propune in viata cateva obiective, o cariera profesionala, o familie, implicare sociala in comunitate si mai ales spirit civic. Asa ar fi normal, intr-o tara normala cu oameni normali. Nu si in Romania, tara in care furtul a devenit mijloc si scop de inavutire banditeasca. Daca are cineva argumente sau exemple de politicieni altruisti, care se sacrifica pentru binele comun, fara sa atenteze la banul public, ii rog sa-mi dea nume si partide. Va rog…

Am anumite standarde de perceptie pentru functia de presedinte. Klaus Iohannis este genul de om pe care l-as invita la cina in familia mea, stiind ca se va purta elegant si decent, chiar daca seara ar fi plicticoasa si anosta. Dar pentru prima functie in stat iti rebuie combustie si scanteie. Charisma si capacitate retorica. Sinceritate si spontaneitate, dar mai ales priceperea de a te inconjura cu oameni de valoare si nu cu slugi de conjunctura. Asemenea marii majoritati a politicienilor si oamenilor din administratie, presedintele s-a inconjurat de pupincuristi de cariera, personaje care ii alimenteaza egocentrismul si vanitatea. Cand ti se spune zilnic, cu glas mieros si cu inflexiuni dramatice ca esti inalt, frumos si destept, ajungi sa crezi si tu la fel, chiar daca invatatoarea din clasa a patra ti-a spus ca esti greu de cap, gangav si prea lent.

Unul din “vinovatii” pentru starea de fapt cotrocenista este Dan Sorin Mihalache. El a fost cel care a lansat in anii 2000 moda baietilor cheliosi in politica, trend legitimat pana atunci in Romania de agentii comerciali agresivi si pensionarii puscariilor. Gata cu flocosii din viata publica, indivizi care pareau niste mineri beti, atunci iesiti din sut. Mihalache era inalt, relativ zvelt, flamand si timid in perioada jurnalistica, incapabil sa se remarce intr-o zona in care excela un CTP sau un SRS. Norocul i-a suras intr-o seara tarzie de iarna, cand stand cu ochii beliti in faxul care scuipa stiri venite de la agentiile de presa si din teritoriu, a observat o stire despre Adrian Nastase, pe atunci purtatorul de geanta prezidentiala iliesciana. In loc sa dea materialul la editorul redactiei, omul nostru a fost lovit de inspiratia divina, palmand pagina care continea informatii ciudate despre viitorul sef de partid.

A fost pasul necesar pentru a trece din barca jurnalistului aflat in serviciu public, in luntrea politicianului iubitor de neam si tara, mediu in care inveti cum sa te capatuiesti rapid din banul public. Cariera junelui Mihalache a fost putin spectaculoasa, fiind genul de individ aflat mereu in spatele cuiva, pe o functie de… adjunct in ceva. Trecerea de la social-democrati la liberali a fost o chestiune firesca, eroul nostru neavand probleme de constiinta sau de incompatibilitati doctrinare. Ajuns in spatele adormitului Antonescu, Dan Mihalache s-a remarcat ca si sfatuitor de taina in serile ploioase de poker si writer de analize politice ditirambice in dimineti mahmure si reci. Aparitia personajului Iohannis pe scena politica a fost ultima sansa speculata de Dan Mihalache. Avand deja experienta oportunismului de conjunctura, eternul adjunct s-a lipit de primarul providential, scos din jobenul antonescian intr-o vreme cand se cauta un ministru posibil nepatat, in hoarda de zombi uselista.

Cand majoritatea politicienilor si a presei uitasera de marele sas, convinsi ca omul greoi in exprimare e NS in politica vocala damboviteana, Dan Mihalache a marsat pariind tot pe calul din marginimea Sibiului. Loialitatea i-a fost recompensata de KW Iohannis in momentul cand pe valul antipontist, marele tacut s-a trezit propulsat in gradina cotrocenista. Numit kamfutter al Cancelariei prezidentiale, un fel de sef al staffului prezidential, Dan Sorin Mihalache a primit cheile din dos ale imparatiei, devenind pentru prima oara numarul unu intr-o echipa de loseri si fripturisti. Mereu alaturi de marele blond, arborand in permanenta un zambet aluziv si o voce de eunuc, omul de taina al presedintelui face parte din toate delegatiile posibile, fiind persoana postata intotdeauna in dreapta scaunului prezidential. Totul parea sa fie in regula pana cand intr-o deplasare recenta din Serbia vecina si prietena, dupa o noapte de munca asidua in interes public, consilierul prezidential Mihalache a adormit in sala oficiala, ca fan inrait al muzicii rap care asculta pierdut la casti ultimul album al lui Snoop Dogg. Imaginile facute de un fotograf sarb sunt edificatoare despre modul in care, un personaj care se considera cel mai important colaborator al presedintului, s-a lasat furat de pasiunea pentru muzica trendy.

Pus in fata faptelor devenite publice, consilierul meloman a banguit o scuza politicianista, afirmand ca a fost doborat de oboseala drumului de la Bucuresti la Belgrad si de multele ore suplimentate prestate in serviciu patriei. O scuza penibila din partea unui om care reprezenta intr-o vizita oficiala o tara… si nu Asociatia  Fanilor  Muzicii HIP Hop din Romania.

Cato CENZORUL

mihalache 3

mihalache2

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Lenuta Bolchis

    Ba se poate, dupa ce se vede!!! Iar demisia nu si o da pentru ca face parte din clasa politica romaneasca, alaturi de multi altii, care in ultimii 25 de ani s au perfectionat si au devenit artisti in jaf, siguranta nationala, 10, 20, 30 la suta comisioane, dragostea fata de contribuabil, coloane de masini ca sa mearga la wc. Noroc de presedinte ca isi mai revine si va avea discutii

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2