Toti politistii dintr-un oras din Mexic au fost arestati, dupa asasinarea unui candidat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Toti agentii de politie din localitatea mexicana Ocampo (centru), unde saptamana aceasta a fost asasinat un candidat la primarie, au fost dezarmati si arestati pentru efectuarea unei anchete interne, au declarat autoritatile locale duminica, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

“Toti sunt interogati, procedandu-se conform legii la o ancheta privind participarea la acte de incalcare a normelor profesionale”, a indicat secretariatul Securitatii statului mexican Michoacan (vest-centrul Mexicului), unde este situat orasul.

Candidatul la alegerile municipale Fernando Angeles a fost ucis joi prin impuscare in plina campanie electorala.

Politistii au fost transferati la o unitate interna a secretariatului Securitatii, care nu a precizat daca detentia lor este legata de asasinarea candidatului.

Miercuri, Omar Gómez, candidat independent la functia de primar in orasul Aguililla, de asemenea in statul Michoacan, a fost impuscat.

La 14 iunie, un candidat la primaria din Taretan, o localitate in acelasi stat, a fost de asemenea asasinat.

De la inceputul campaniei pentru alegerile generale de la 1 iulie, peste o 100 de ales, candidati la alegeri sau politicieni au fost ucisi.

Criminalitatea este un subiect central la scrutinul din iulie, care va desemna noul presedinte si peste 18.000 de conducatori la nivel federal, regional si local.

Mexicul se confrunta cu o violenta endemica legata de crima organizata, cu 25.339 de omucideri in 2017.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1