Toti senatorii din Maramures au votat DA la legea securitatii cibernetice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

calculatoareToti cei patru senatori din Maramures, respectiv Liviu Pasca, Ciprian Rogojan, Sorin Bota si Liviu Pop si-au dat votul pentru ca serviciile secrete sa aiba acces liber, fara mandat, in calculatoarele romanilor.

Conform votului din 19 decembrie la proiectul de lege privind securitatea cibernetica a Romaniei, toti senatorii prezenti au votat DA.

Legea securitatii cibernetice a Romaniei prevede, printre altele, ca toti detinatorii de infrastructuri cibernetice (retele de comunicatii electronice si telefonice) sa permita accesul la datele stocate, despre utilizatorii acestor retele, serviciilor secrete si autoritatilor cu atributii in siguranta nationala.

Aceste autoritati nu au nevoie de un mandat emis de o instanta, asa cum se procedeaza de obicei in astfel de cazuri, ci doar de o „solicitare motivata”, despre care legea nu da detalii. Legea este initiata de Guvern, in conditiile in care recent Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale prevederile a doua legi, printre care si cea privind stocarea datelor utilizatorilor de retele de comunicatii, de catre furnizori, pe o perioada de 6 luni, conform gandul.info.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2