Toyota anunta un sistem de incarcare wireless care alimenteaza bateriile in 90 de minute,

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Toyota a dezvoltat un sistem de incarcare wireless. El functioneaza intr-o parcare special amenajata si poate asigura alimentarea unei baterii in doar 90 de minute, informeaza automarket.ro.

Dupa ce si-a castigat titulatura de pionier al tehnologiei hibride, Toyota intentioneaza sa inoveze si in alte segmente ale propulsiei alternative. Constructorul japonez lucreaza acum la o solutie de incarcare fara fir a masinilor sale hibride si a viitoarelor modele electrice.

In prezent, tehnologia de alimentare wireless este disponibila pentru doar cateva telefoane mobile, insa ea va consemna o explozie in urmatorii ani. Industria auto va fi unul dintre promotorii tehnologiei, iar Toyota nu vrea sa piarda startul.

Inginerii niponi au dezvoltat un sistem de incarcare wireless pentru actualul Prius Plug-in, versiunea alimentata la priza a hibridului. Acesta se poate incarca fara fir, de indata ce este parcat in aliniament cu o bobina montata in podea. Sistemul trimite electricitate folosind rezonanta magnetica ce ia nastere prin modificarea intensitatii campului magnetic intre bobina transmitatoare din podea si cea montata in interiorul masinii.

Toyota intentioneaza sa produca in serie un asemenea sistem de incarcare fara fir. El va fi capabil sa incarce o baterie actuala in doar 90 de minute.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *