Toyota isi pastreaza titlul de cel mai mare constructor auto din lume

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Grupul japonez Toyota Motor Corp. si-a pastrat titlul de cel mai mare constructor auto din lume in primele noua luni ale acestui an, in conditiile in care a vandut mai multe vehicule decat rivalii Volkswagen si General Motors, transmite AP citata de Agerpres.

Toyota a anuntat luni ca in primele noua luni ale acestui an vandut un numar de 7,615 milioane vehicule la nivel mondial, in crestere cu 3% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Cifra anuntata de Toyota include si vanzarile realizate de diviziile sale Hino Motors Ltd. si Daihatsu Motor Co.

La inceputul lunii, constructorul auto german Volkswagen AG a anuntat ca in perioada ianuarie-septembrie 2014 a vandut la nivel global 7,40 milioane vehicule, devansand la limita grupul american General Motors Co. care in perioada similara a vandut un numar de 7,372 milioane autoturisme si camioane la nivel global.

In 2013, grupul japonez Toyota a vandut un numar record de 9,98 milioane vehicule, urmat de GM si Volkswagen AG.

General Motors a fost cel mai mare constructor auto din lume timp de sapte decenii fiind devansat de Toyota in 2008. GM a redevenit lider in 2011 cand productia Toyota a fost afectata de cutremurul si tsunamiul care a devastat zona de nord est a Japoniei. In 2012 insa grupul Toyota a revenit pe primul loc, pozitie pe care a pastrat-o si in 2013.

Pentru 2014 Toyota si-a propus sa devina primul constructor auto care reuseste sa vanda mai mult de zece milioane de vehicule intr-un singur an, insa in prezent toti constructorii auto japonezi, inclusiv Toyota, sunt afectati de problemele existente la airbagurile produse de furnizorul Takata Corp.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *