Toyota isi va majora participatia detinuta la Subaru pana la cel putin 20%

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp intentioneaza sa isi majoreze participatia pe care o detine la rivalul Subaru Corp pana la cel putin 20%, de la aproximativ 17% in prezent, in cadrul unui acord conform caruia si Subaru va prelua o mica participatie la Toyota, au declarat vineri pentru Reuters doua surse din apropierea acestui dosar, informeaza AGERPRES.

Tranzactia ar urma sa fie aprobata vineri la o reuniune a Consiliului de Administratie de la Toyota, au declarat sursele sub protectia anonimatului. Investitia Toyota ar urma sa coste peste 70 miliarde yeni (650 milioane dolari) pe baza valorii de piata a actiunilor Subaru, sustine la randul sau cotidianul financiar nipon Nikkei.

Toyota a produs in 2018 aproximativ 10,6 milioane de autoturisme si camioane in timp ce Subaru a produs un milion de vehicule anul trecut.

Aceasta investitie ar veni la aproximativ o luna dupa ce Toyota si un alt constructor auto japonez mai mic, Suzuki Motor Corp, au anuntat ca vor prelua fiecare participatii incrucisate. Astfel de aliante scot in evidenta cum constructorii auto incearca sa isi gestioneze costurile si sa stimuleze dezvoltarea.

Producatorii auto traditionali, in special cei mai mici precum Subaru si Suzuki, au probleme in a face fata ritmului rapid al schimbarii in industria auto, care este transformata de vanzarile in crestere de vehicule electrice, automobilele autonome si serviciile de ride hailing.

Subaru are o pozitie solida pe segmentul SUV-urilor si al tehnologiei all-wheel-drive. Toyota detine deja aproximativ 17% din actiunile Subaru si in luna iunie a acestui an cei doi constructori au anuntat ca intentioneaza sa dezvolte in comun un vehicul SUV electric pe baza unei platforme care o vor produce impreuna.

Si alti mari producatori auto din intreaga lume au anuntat ca isi vor uni eforturile pentru a diminua costurile cu dezvoltarea si productia de noi tehnologii. De exemplu, Ford Motor Co si Volkswagen AG au anuntat ca vor cheltui miliarde de dolari pentru a dezvolta in comun vehicule electrice si autonome.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2