Toyota nu a depasit Volkswagen in 2019

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Grupul auto german Volkswagen si-a pastrat titlul de cel mai mare constructor auto mondial in 2019, dupa ce rivalul japonez Toyota a informat ca a vandut mai putine vehicule anul trecut decat Volkswagen, transmite AP, informeaza AGERPRES.

Toyota Motor Corp. a anuntat joi ca in 2019 a vandut un numar de 10,74 milioane vehicule la nivel mondial, ceea ce plaseaza constructorul japonez in urma Volkswagen AG, care a vandut un numar record de 10,97 milioane vehicule. Conform acestor cifre, 2019 este al doilea an consecutiv in care Volkswagen a vandut mai multe vehicule decat Toyota.

Constructorul auto japonez, care pe langa vehiculele marca Toyota produce si sedanul Camry, automobilele hybrid Prius si modelele de lux Lexus, a precizat ca in 2019 vanzarile sale globale de vehicule au inregistrat o crestere de 1,4% comparativ cu 2018, acesta fiind al patrulea an consecutiv de crestere.

Atat Toyota cat si Volkswagen spun ca prioritatea lor nu este pozitia de lider mondial ci se concentreaza pe livrarea de produse si rezultate. Insa aceste vanzari solide sunt un indicator al succesului constructorilor auto intr-o industrie globalizata si intens competitiva.

Grupul auto american General Motors Co. a detinut titlul de cel mai mare constructor auto mondial timp de peste sapte decenii pentru ca in 2008 sa cedeze coroana rivalului japonez Toyota iar in prezent GM nu mai are nicio sansa sa redevina lider mondial. De asemenea, din cursa a iesit si alianta Nissan-Renault-Mitsubishi. Vanzarile globale ale aliantei s-au ridicat la aproape 10 milioane vehicule anul trecut, fiind afectate de arestarea lui Carlos Ghosn, fostul presedinte director general de la Nissan, care in prezent este acuzat de nereguli financiare in Japonia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *