Toyota recheama la service 1,6 milioane de automobile din cauza unor probleme la airbag

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Constructorul auto japonez Toyota a anuntat joi ca va rechema la service un numar de 1,6 milioane de vehicule vandute in toata lumea din cauza unor probleme la airbag, o noua lovitura pentru cel mai mare constructor auto nipon dupa alte doua retrageri demarate incepand din luna septembrie, informeaza AGERPRES.

Intr-un prim caz, Toyota a explicat ca a decis sa recheme la service 1,06 milioane de automobile, dintre care 946.000 vandute in Europa, in principal modelele Avensis si Corolla, pentru inlocuirea airbagului.

“Exista riscul producerii unui scut circuit intern” care sa afecteze sistemul, a explicat constructorul auto nipon.

De asemenea, Toyota a lansat o alta rechemare pentru 600.000 de automobile, dintre care 255.000 de unitati in Europa. In cazul acestor vehicule, trebuie instalat un nou sistem de umflare a airbagului pe partea pasagerului. Sistemul actual produs de Takata “prezinta un risc de activare anormala in caz de accident”, explica constructorul auto.

Aceasta este a treia actiune de rechemare la service lansata de Toyota in doua luni. La inceputul lunii septembrie, Toyota a rechemat la service un numar de 1,03 milioane de vehicule hibride, inclusiv modelul Prius, vandute in Japonia, America de Nord si Europa, din cauza unei probleme de cablaj care poate provoca, in anumite conditii de uzura, un scurt circuit.

O luna mai tarziu, Toyota a rechemat la service alte 2,43 milioane de automobile hibride din cauza unei anomalii la dispozitivul de protectie (failsafe), care ar putea provoca oprirea automobilului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *