Toyota recheama la service 362.000 de vehicule

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Grupul auto japonez Toyota Motor Corp a anuntat miercuri ca va rechema la service un numar total de 362.000 vehicule vandute in intreaga lume din cauza a trei defecte separate, transmite Reuters citata de Agerpres.

Anuntul vizeaza in principal 170.000 de sedanuri Camry, rechemate la service din cauza unei defectiuni care ar putea provoca pierderea controlului vehiculului. Cea mai mare parte a vehiculelor afectate de acest defect se afla in Europa, 120.000 de unitati, urmate de 40.000 in Japonia. De asemenea, Toyota va rechema la service alte 105.000 de vehicule modelele Hiace, Regius Ace si Dyna, in principal de pe piata japoneza, pentru a inlocui o conducta de combustibil. In sfarsit, cel de-al treilea defect vizeaza 86.000 de vehicule Crown si Crown Majesta care vor fi rechemate la service pentru a repara un defect la centura de siguranta.

Constructorul nipon a subliniat ca nu s-au inregistrat accidente sau raniri din cauza celor trei defecte.

Aceasta este a doua rechemare la service anuntata de Toyota in ultimele sase saptamani, dupa ce la inceputul lunii octombrie a rechemat in service un numar total de 1,75 milioane vehicule vandute in intreaga lume din cauza a trei defecte separate, printre care si o problema la cilindrul de frana care ar putea afecta performantele sistemului de franare. Atunci actiunea a vizat 1,05 milioane autovehicule din Japonia, 423.000 in SUA, 98.400 in China si 36.000 in Europa.

Toyota este mai mare constructor auto din lume, in conditiile in care in primele noua luni a vandut mai multe vehicule decat rivalii Volkswagen si General Motors. Toyota a vandut un numar de 7,615 milioane vehicule la nivel mondial in primele noua luni, in crestere cu 3% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Cifra anuntata de Toyota include si vanzarile realizate de diviziile sale Hino Motors Ltd. si Daihatsu Motor Co.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *