Toyota renunta dupa o jumatate de secol la fabricarea masinilor in Australia

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Toyota Motor Corp a anuntat, marti, inchiderea fabricii din Melbourne, dupa ce a produs masini in Australia timp de 54 de ani, in urma deteriorarii conditiilor de afaceri, transmit Kyodo si DPA, informeaza AGERPRES.

Producatorul auto nipon a inceput in anul 1963 asamblarea masinilor in Australia, iar in 1994 a demarat productia la fabrica Altona din Melbourne. In 2007, subsidiara Toyota din Australia anunta un nivel record al productiei, de aproximativ 150.000 de unitati.

In 2014, compania nipona a anuntat ca incheierea productiei in aceasta tara din cauza intensificarii concurentei cu brandurile importate, pe fondul aprecierii dolarului australian si a cresterii limitate a pietei auto locale.

Toyota va concedia in Australia aproximativ 2.600 de angajati, de la 3.900 in prezent. Este al doilea producatorul auto care paraseste Australia, dupa ce anul trecut Ford a inchis fabrica Geelong din statul Victoria dupa 91 de ani de activitate.

La randul sau, grupul auto australian Holden intentioneaza sa-si inchida fabrica din sudul tarii, marcand astfel sfarsitul producerii de masini in Australia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *