Toyota se asteapta la prima scadere a profitului din ultimii cinci ani

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

toyotaGrupul auto japonez Toyota Motor Corp. a raportat miercuri un profit net record pentru exercitiul fiscal incheiat in luna martie 2016, adaugand insa ca pentru exercitiul 2016-2017 se asteapta la prima scadere a profitului net din ultimii cinci ani ca urmare a aprecierii yenului, informeaza Bloomberg, transmite AGERPRES.

In perioada cuprinsa intre 1 aprilie 2015 si 31 martie 2016, profitul net anual realizat de Toyota a crescut cu 6,4% pana la nivelul record de 2.310 miliarde yeni (21,3 miliarde de dolari), acesta fiind al treilea an consecutiv in care constructorul nipon raporteaza profituri record. In schimb, pentru exercitiul fiscal actual, Toyota se asteapta la o scadere a profitului net de 35,1% pana la 1.500 miliarde yeni (13,8 miliarde de dolari).

“Pana acum am beneficiat de un curs de schimb favorabil care a dus la cresterea profiturilor noastre dincolo de capacitatile reale. Insa de la inceputul acestui an directia s-a schimbat semnificativ”, a declarat presedintele companiei Toyota, Akio Toyoda.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *