Toyota se extinde in Brazilia, la fel ca Volkswagen si General Motors

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Toyota a anuntat joi ca va investi un miliard de reali (243,29 milioane de dolari) pentru extinderea fabricii sale din statul brazilian Sao Paulo, unde va crea 300 de noi locuri de munca, alaturandu-se astfel producatorilor auto Volkswagen si General Motors care si-au majorat investitiile in regiune, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Noile fonduri vor permite uzinei Sorocaba, unde sunt construite sedanurile Etios si Yaris, sa produca un noul model, a informat Toyota, fara a da detalii privind noul vehicul.

De mult timp statul Sao Paulo este centrul industriei auto din Brazilia dar recent si-a pierdut din importanta din cauza subventiilor masive acordate de alte state pentru a-i atrage pe producatorii auto.

Toyota mai are inca doua unitati in Brazilia.

In februarie, Ford anuntase ca-si va inchide cea mai veche fabrica din Brazilia si va renunta la producerea camioanelor grele in America de Sud, o decizie care ar putea duce la concedierea a 3.000 de angajati. Aici se produc camioanele F-4000 si F-350, precum si modelul Ford Fiesta, ale carui vanzari au scazut.

Decizia Ford face parte din planul de reorganizare la nivel global, care va duce la concedieri masive, inchideri de fabrici si costuri de 11 miliarde de dolari.

In Brazilia, vanzarile de masini si camioane Ford au crescut cu 10% in perioada 2017 – 2018, in timp ce piata auto din statul sud-american a inregistrat o crestere de 15%.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajati si 67 de fabrici in intreaga lume. Al doilea mare producator auto din SUA, Ford este prezent si pe piata din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *