Traditii si obiceiuri de Sfintii Constantin si Elena

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In timpul domniei imparatului Constantin, crestinismul a devenit religie recunoscuta oficial in Imperiu. Se intampla in 313, anul in care Constantin a dat un decret prin care cerea oprirea prigonirii crestinilor.

Mama Sfantului Constantin, Imparateasa Elena, a descoperit crucea pe care a fost rastignit Hristos, pe dealul Golgotei si a fost cea care a decis sa se zideasca, printre altele, Biserica Sfantului Mormant, Biserica din Bethleem sau Biserica din Nazaret.

Traditii si obiceiuri, de Sfintii Constantin si Elena

In ziua de Constantin si Elena, exista o serie de obiceiuri si superstitii, care fac referire la vara ce urmeaza sa-si faca aparitia. Pe data de 21 mai, multi agricultori nu lucreaza, pentru a evita pagubele aduse holdelor de pasarile cerului.

In unele regiuni ale tarii este ultima zi in care se mai poate semana porumb, ovaz si mei, deoarece, in popor, se vorbeste ca tot ce se seamana dupa aceasta zi se va usca. Podgorenii respecta ziua de Constantin Graur in ideea ca, daca vor munci, graurii le vor distruge strugurii, informeaza B365.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2