Trafic aerian de aproape 3 milioane de pasageri pe aeroporturile bucurestene in primul trimestru

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a inregistrat, in primele trei luni ale acestui an, un trafic aerian de 2,99 milioane de pasageri si 32.098 miscari de aeronave (aterizari si decolari), potrivit unui comunicat de presa al companiei, informeaza AGERPRES.

„Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat, in primul trimestru al anului 2019, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 2,99 milioane pasageri si 32.098 miscari de aeronave (aterizari si decolari). Din total, pe Aeroportul Henri Coanda s-au inregistrat 2.990.429 de pasageri, in crestere cu 8,5% fata de aceeasi perioada a anului 2018, respectiv 27.079 miscari de aeronave, in crestere cu 3,6% fata de primul trimestru al anului trecut”, mentioneaza sursa citata.

Aeroportul International Bucuresti-Baneasa – Aurel Vlaicu a fost tranzitat, in primele trei luni ale acestui an, de 6.149 pasageri, in crestere cu 49%, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2018, aici fiind operate 5.019 miscari de aeronave, cu 89,1% mai multe fata de primul trimestru al anului trecut.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, opereaza in prezent 57 companii aeriene, care transporta pasageri catre 128 destinatii.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene: Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2