Traficanti retinuti de DIICOT. Acestia vindeau droguri copiilor. Substanta era facuta chiar de ei, din amestecarea plantelor de salvie cu acetona ori alcool etilic

Reclame home 1
Reclame home 1

Indivizii au fost retinuti pentru 24 de ore pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de risc si  efectuarea de operatiuni cu substante susceptibile de a avea efecte psihoactive. Astazi, vor fi dusi in fata instantei.

Din luna februarie 2016, Iordache Marius Ionut, Lilea Ana, Manda Marius Ionut  si  Manda Claudiu Silviu au constituit un grup infractional organizat la care ulterior au aderat Jumatate Cezar Bogdan, Denghel Rares Petrisor si Lale Ilie Leonard. Structura infractionala se ocupa de procurarea si distribuirea  atat de droguri de risc cat si de substante  susceptibile a avea efecte psihoactive.

Drogurile improvizate aveau efecte psihoactive

Drogurile si substantele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau procurate de pe raza municipiului Craiova  sau prin plasarea unor comenzi on-line pe diverse site-uri iar ulterior erau preparate, ambalate si comercializate catre diverse persoane  de pe raza judetelor Olt si Vilcea.

Procurorii DIICOT au descoperit ca membrii grupului, distribuiau produsele atat  in zona  Progresul cat si in zona unei scoli generale si a unui liceu.

In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit faptul ca, in momentul in care primeau o comanda, membrii grupului se deplasau cu autoturismele in diferite zone din  municipiul Slatina unde  livrau comenzile incasand sume intre 10 si 25 lei, in functie de produs, respectiv tigarete confectionate sau  produse cu materiale vegetale.

De asemenea, s-a constatat ca in momentul in care Iordache Marius Ionut avea dificultati in procurarea substantelor cu efecte psihoactive de pe raza municipiului Craiova, inculpata Lilea Ana si Manda Marius Ionut isi produceau singuri substante cu efecte psihoactive prin  amestecarea plantelor de salvie cu acetona ori alcool etilic. Astfel, produsul creat avea efecte psihoactive diferite decat substantele psihoactive cumparate de pe raza municipiului Craiova.

Copiii au fost internati in spital dupa consumarea substantelor

In urma investigatiilor efectuate in cauza s-a constatat  ca respectivele produse comercializate de catre membrii grupului au provocat consumatorilor de astfel de produse, in special minori, stari de somnolenta, de debarasare de la viata cotidiana, fie pe termen scurt  fie pe termen lung iar multi dintre acestia au avut perioade  in care,  dupa consumarea acestor produse,  au fost internate in stare grava in unitati spitalicesti, a comunicat DIICOT-St. Centrala.

Perchezitii la locuintele lor

Din actele de urmarire penala efectuate in cauza, a rezultat ca din luna februarie 2016 , acestia au comercializat peste 10 kg de droguri si substante susceptibile de a avea efecte psihoactive, in valoare de peste 300.000 lei, catre diverse persoane de pe raza judetului Olt.

La efectuarea perchezitiilor domiciliare au fost ridicate diverse cantitati de droguri, un pistol cu bile calibrul 4,5 mm si sumele de 163.800 lei, 100 dolari si 6.350 euro.

Astazi, 8 iunie 2017, traficantii vorfi prezentati Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Olt.

***

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.    Activitatile s-au desfasurat cu sprijinul politistilor din cadrul Politiei municipiului Slatina si al luptatorilor Serviciului de Actiuni Speciale Olt.   

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2