“Traficantii de arme” din reportajul Sky News, lasati de procurori in libertate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

soldat armaCei patru suspecti audiati miercuri noaptea la DIICOT in dosarul presupusului trafic de arme prezentat de televiziunea britanica Sky News au fost lasati in libertate de procurori. De asemenea, in libertate a fost lasat si Aurelian Mihai Szanto, cel care a intermediat intalnirea dintre ziaristii de la Sky News si presupusii traficanti de arme din Romania.

Unul dintre barbati a declarat, la iesirea din sediul DIICOT, ca totul a fost o „gluma proasta” si ca procurorii nu au dispus masuri preventive in cazul lui.

Primul care a iesit de la audieri a fost Aurelian Mihai Szanto, care a spus ca a fost pacalit de jurnalistii britanici deoarece acestia i-au spus ca este vorba de un documentar si ca la final se va face o mentiune despre faptul ca reportajul este o fictiune.

El a explicat ca ziaristii britanici i-au spus ca filmarea trebuie sa se desfasoare intr-un loc foarte retras, „ascuns de ochii lumii”, iar in documentar se va preciza ca se afla la granita cu Ucraina. Barbatul a recunoscut ca jurnalistii britanici i-au cerut ca persoanele care apar in reportaj sa fie cat mai „reale”, respectiv sa fie mascate si sa poarte haine militare.

Potrivit unor surse judiciare, jurnalistul britanic Stuart Ramsay si membrii din echipa de la Sky News s-au intalnit cu intermediarul Aurelian Szanto in fata hotelului in care au fost cazati, inainte de realizarea reportajului.

In imaginile surprinse de o camera de luat vederi amplasata la hotel, apare Aurelian Szanto in timp ce se indreapta cu mana intinsa spre Stuart Ramsey. Imaginile infirma varianta prezentata de Aurelian Szanto, cel care declara anterior ca nu a avut o discutie directa cu jurnalistul britanic.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole