“Traficantii” din reportajul Sky News, audiati. DIICOT: Se confirma un scenariu pus la cale de jurnalistii britanici

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

armeReportajul jurnalistilor de la Sky News despre traficantii de arme din Romania ar fi fost o inscenare pentru care acestia ar fi platit. Scenariul este sustinut de procurorii DIICOT. Tot ei spun ca inclusiv replicile ar fi fost prestabilite, informeaza stirileprotv.ro.

“La aceasta ora se efectueaza cateva perchezitii in judetele Mures si Bistrita. Au fost identificate persoanele mascate si alte persoane care au colaborat cu acestea. Au fost identificate si ridicate armele. S-a descoperit si autoturismul. Vor fi adusi in cursul zilei de astazi, pentru a fi ascultati la Bucuresti, vom reveni cu amanunte dupa ascultarea lor. Pana la aceasta ora se confirma ceea ce am preconizat de la inceput, un scenariu care cred ca a fost pus la cale de jurnalistii britanici”, a declarat seful DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Presupusii contrabandisti sunt vanatori, conform primelor date stranse de anchetatori. Au fost identificate si armele din filmare, arme, care, spun procurorii, ar fi detinute legal. Asadar, se contureaza ipoteza unei inscenari. Sunt 5 persoane in total iar una dintre ele – cel care a intermediat “afacerea” dintre romani si britaniici – este deja la DIICOT pentru explicatii. Barbatul care a intermediat intalnirea cu jurnalistii de la Sky News se numeste Aurelian Mihai Szanto si, in declaratiile date in fata anchetatorilor, ar fi recunoscut faptele, relateaza news.ro.

Potrivit unor surse din Politie, jurnalistii britanici le-ar fi spus celor trei romani cum sa se imbrace si ce sa spuna cand sunt intrebati despre “traficul de arme din Romania”. Anchetatorii au gasit toate armele filmate in reportajul jurnalistilor Sky News, acestea fiind arme de vanatoare. Procurorii au date ca jurnalistii englezi stiau ca este o inscenare si i-au platit pe romani sa se lase filmati. In dosar, procurorii au inceput urmarirea penala pentru contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor.

Detalii pe stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2