Traficantii Mustafa Salim, zis „Unchiu”, Popa Madalin-Alexandru, zis „Cap” au fost saltati pentru trafic de droguri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mustafa Salim, zis „Unchiu”, Popa Madalin-Alexandru, zis „Cap” si Mocanu Mihai-Adrian au initiat, constituit si sprijinit un grup infractional organizat pentru a derula activitati de trafic de droguri de mare risc si de punere in circulatie de valori falsificate.

Din aprilie 2017, Mustafa Salim, Madalin-Alexandru Popa, Mihai-Adrian Mocanu, alaturi si de alte persoane, au initiat si constituit un grup infractional organizat. Structura se ocupa de trafic de droguri de mare risc, atat cu introducere in tara a drogurilor de mare risc cat si cu punerea in circulatie de valori falsificate.

Tanar recrutat pentru carauserie

Astfel, la inceputul lunii aprilie 2017, liderul gruparii, Mustafa Salim, zis „Unchiu” a recrutat un tanar, in scopul pregatirii acestuia in calitate de caraus de droguri de mare risc dinspre America de Sud catre Europa. La grupul infractional au aderat inculpatii Popa Madalin-Alexandru si Mocanu Mihai-Adrian, care, sub coordonarea liderului gruparii au pus la dispozitie mijloace de comunicare si au tinut legatura cu carausul, finantandu-i deplasarea in afara tarii.

Tanarul caraus a primit o cantitate de cocaina cu care, din America de Sud se indrepta catre Europa. Cu sprijinul autoritatilor franceze, in seara zilei de 30 mai 2017 s-a reusit prinderea acestuia, fiind gasita cantitatea de 707 grame cocaina.

Popa si Mocanu garzi de corp pentru “Unchiu”

De precizat ar fi faptul ca, atat Popa Madalin-Alexandru cat si Mocanu Mihai-Adrian l-au insotit permanent pe Mustafa Salim  asigurandu-i acestuia protectia pe timpul deplasarilor si asigurandu-i transportul in diferite zone ale tarii in scopul plasarii de moneda euro falsificata.

Organizarea flagrantului

In aceste conditii, procurorii DIICOT din Constanta, impreuna cu ofiteri din cadrul B.C.C.O. Constanta au organizat prinderea in flagrant a inculpatilor, fapt care s-a realizat in jurul orelor 17.00, in parcarea unui complex comercial din municipiul Constanta, ocazie cu care asupra acestora s-a gasit suma de 2000 euro – compusa din bancnote false de 20 de euro si 50 de euro, pe care intentionau sa le puna in circulatie.

“Ulterior, au fost puse in aplicare 5 mandate de perchezitie domiciliara pe raza judetului Constanta si a judetului Galati, fiind identificate si ridicate mijloace materiale de proba de interes pentru cauza”, au comunicat procurorii DIICOT.

Tribunalul Constanta a dispus masura arestarii preventive pentru o perioada de 30 de zile,fata de Mustafa Salim, Popa Madalin-Alexandru si Mocanu Mihai-Adrian.

***

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.    Actiunea a beneficiat de sprijinul B.C.C.O. Galati, I.P.J. Constanta , I.P.J. Galati precum si  al Gruparii Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanta.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole