Traian Basescu s-a retras de la conducerea PMP, cu o ironie pentru Tariceanu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Traian Basescu a primit titlul de presedinte de onoare al PMP, la congresul extraordinar, inainte de a fi ales un alt lider in fruntea formatiunii, scrie Agerpres.

Presedintele executiv Eugen Tomac l-a rugat pe Basescu, la congres, sa accepte din partea echipei PMP, „din partea inimilor tuturor”, conferirea titlului de presedinte de onoare al PMP.

„Vreau sa ne intelegem foarte bine, nu este o functie, este un titlu. Pentru ca in calitate de presedinte am primit vreo 5 titluri de Doctor Honoris Causa, il pun si pe acesta in linie cu acele titluri de Doctor Honoris Causa, trebuie sa va spun ca sunt de la universitati prestigioase. Este un titlu prestigios, dar nu este o functie executiva, asta vreau sa intelegeti toti. Raman mereu aproape de PMP si de obiectivele lui si s-ar putea sa va vizitez in tara mult mai des decat pana acum pentru ca am timp”, a spus Basescu.

In opinia sa, in politica romaneasca de dupa Revolutie nu s-a nascut „acel geniu” de care Romania are nevoie, exprimandu-si speranta ca va aparea in generatiile viitoare.

„Va asigur ca, desi am considerat ca a venit timpul ca o garnitura mult mai tanara sa preia conducerea partidului, raman alaturi de partid, voi fi un om de pe care oricand conducerea partidului o sa-l poata consulta, o sa-l poata intreba, o sa-mi spun o parere de care cand vor considera ca e buna, sa o foloseasca, cand vor considera ca nu e buna, sa n-o foloseasca, pentru ca, trebuie sa recunosc, nu intotdeauna ideile mele sunt cele mai bune. E adevarat ca de multe ori am idei geniale, dar am si esecuri. Am spus asta pentru ca stiu ca sunteti oameni cu simtul umorului. Din pacate, nu s-a nascut niciun geniu in politica romaneasca dupa Revolutie. Sa speram ca o sa apara la generatiile urmatoare acel geniu politic de care Romania are nevoie”, a afirmat Basescu.

El a subliniat ca dupa retragerea sa de la presedintia PMP, liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, ramane cel mai varstnic presedinte de partid.

„Bine ca nu i-a venit niciunui ziarist ideea sa spuna: Basescu este cel mai batran presedinte de partid. Abia astept sa se termine congresul, sa incep sa tip: Tariceanu e cel mai batran presedinte de partid. E doar cu vreo trei luni mai tanar ca mine, asa ca a venit timpul altei generatii in politica”, a spus Basescu.

stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2