TRĂIM PERICULOS – Mai mult de jumătate din permisele reținute anul trecut în Maramureș au fost pentru viteză excesivă

Mai mult de jumătate din permisele de conducere reținute de polițiștii rutieri maramureșeni au fost pentru viteză. Gheorghe Goth, de la Serviciul Rutier Maramureș, a declarat, pentru ziarmm.ro, că pe parcursul anului 2021 polițiștii rutieri maramureșeni au constatat 936 de fapte penale, au aplicat 25.890 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea Codului Rutier, respectiv au au fost reținute 4420 de permise de conducere.

Din totalul celor 4420 de permise de conducere reținute, 2446 au fost pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 Km/h, 1024 pentru depășire neregulamentară, 208 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și 103 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor. Tot anul trecut, aproape 900 de certificate de înmatriculare au fost retrase.

Anul trecut, pe drumurile publice din județul Maramureș, s-au produs cu 16.5% mai puține accidente grave de circulaţie, în urma cărora au decedat cu 10% mai puține persoane şi 25.9% mai puține persoane au fost rănite grav. Ca și cauze, viteza rămâne pe primul loc, urmată de traversarea neregulamentară și neacordarea de prioritate de trecere pietonilor.Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu