Transgaz a propus ca Romania sa nu mai consume gaze de import in mai

Reclame home 1
Reclame home 1

Transgaz, operatorul național de transport și sistem al gazelor, a propus ca, in luna mai, Romania sa consume doar gaze din producția interna, fara sa mai apeleze la importuri, potrivit unui document privind structura amestecului de gaze pentru luna mai, postat pe site-ul Autoritații Naționale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), scrie Agerpres.

ANRE a avizat insa o pondere a importurilor de 2% pentru populație și termocentralele care livreaza agent termic consumatorilor casnici și de 4% pentru consumatorii industriali.

Restul consumului va fi asigurat din producția autohtona de gaze, respectiv 98% pentru consumatorii casnici și termocentrale și 96% pentru cei industriali.

Aceste procente sunt similare celor avizate de ANRE pentru luna aprilie.
in mai 2013, rapoartele de pe site-ul ANRE arata ca Romania a consumat 20,7% gaze de import și 79,3% gaze de producție interna.

Totodata, consumul național in mai 2014 este estimat la 6,1 milioane de MWh, cu 10% mai mic fața de cel care a fost in aceeași luna a anului trecut, respectiv 6,8 milioane de MWh.

Piața reglementata va consuma 1,3 milioane de MWh, iar industria — 3,8 milioane de MWh, restul fiind consumul propriu tehnologic al rețelelor și centralelor.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole