Transport ilegal de material lemnos la Baiut

masina-lemn-padureLa data de 8 iulie, in jurul orei 19.00, politia a fost sesizata ca, in zona Tocila de pe raza comunei Baiut se efectueaza un transport ilegal de material lemnos.

Politistii care s-au deplasat la locul indicat au depistat o autospecializata incarcata cu material lemnos, de esenta fag, fasonat in butuci. De asemenea, a fost identificat conducatorul vehiculului, un barbat in varsta de 46 de ani, din Baiut, se arata in buletinul informativ al IPJ Maramures.

In urma verificarilor efectuate in bazele de date, s-a constatat ca transportul de material lemnos nu este legal. In consecinta, politistii au dispus confiscarea lemnului, 10 mc, si transportarea si predarea lui in custodie Ocolului Silvic Strambu Baiut, iar conducatorul auto a fost sanctionat contraventional.

Totodata, politistii au constatat ca autospecializata avea inspectia tehnica periodica expirata, nu avea incheiata asigurare de raspundere civila auto iar noul proprietar nu a transcris vehiculul in termenul prevazut de lege de la data cumpararii, astfel ca a fost sanctionat contraventional pentru fiecare fapta.

Mai mult, dupa aproximativ o ora, conducatorul auto a prezentat politistilor un aviz de insotire primar emis ulterior controlului efectuat de politisti de catre un padurar din cadrul unui ocol silvic din judetul Satu Mare.

Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de abuz in serviciu, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1