TRANSPORT NOU – O nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosește în țară

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 737.100 doze, sosește în țară, vaccinurile urmând a fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge azi pe aeroportul din Otopeni, respectiv marți pe aeroporturile din Cluj Napoca și Timișoara.
Potrivit oficialilor de la București, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

La Centrul Regional de Depozitare Brașov vor ajunge 17.550 doze, Centrul Regional de Depozitare Cluj va primi 128.700 doze, Centrul Regional de Depozitare Craiova-  152.100 doze, Centrul Regional de Depozitare Constanța –  117.000 doze, Centrul Regional de Depozitare Iași –  140.400 doze și Centrul Regional de Depozitare Timiș va primi cele mai multe doze și anume 181.350 doze.

„Până la acest moment, țara noastră a recepționat 12.031.559 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.724.045 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, precizează CNCAV.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2