Transport URBIS gratuit pentru baimareni, parcarile de pe marginea bulevardelor desfiintate si oferta pentru cei care raman fara garaje. Afla aici, cand se va transforma orasul intr-un mare santier

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Executivul Primariei Baia Mare intentioneaza sa introduca transportul public in comun, gratuit. Mai mult, URBIS va opera doar pe raza localitatilor Baia Mare, Baia Sprie, Tautii Magheraus si Recea. Restul localitatilor nu vor mai beneficia de serviciile societatii Urbis. Procedurile pentru aceste proiecte vor incepe in ianuarie 2020.

“Din luna ianuarie dorim sa introducem gratuitate la transportul public in comun, cu dublarea rutelor pe Baia Mare si implicit cu desfiintarea sistemului de transport in afara orasului. Astfel, societatea URBIS va opera doar pe raza localitatilor Baia Mare, Baia Sprie, Tautii Magheraus si Recea. Cei din afara orasului vor avea gratuitate doar daca isi vor lasa masinile in parcarile pe care le vom amenaja la intrarile in oras. In rest, statiile vor fi schimbate si vom achizitiona 40 de autobuze eco”, au relatat sursele din cadrul executivului Primariei Baia Mare.

Ca o noutate, calatorii vor putea sa vada pe telefoanele mobile unde este autobuzul si cand ajunge in statie.

“Vom facem un sistem Smart prin care fiecare calator sa vada in timp real unde se afla fiecare autobuz accesand o aplicatie de pe orice mobil. Va fi inclusiv indicat timpul de parcurgere a distantei pana la urmatoarea statie”, au mai precizat sursele.

Parcarile de pe marginea bulevardelor vor fi desfiintate si mutate in curtile blocurilor. Benzile de circulatie vor fi astfel, largite.

“Toate acestea vor fi corelate cu proiectul de reabilitare a tuturor bulevardelor, respectiv benzi dedicate pentru autobuze, benzi pentru biciclete delimitate fizic de carosabil, trotuare si bineinteles, benzile pentru autoturisme. Parcarile de pe marginea bulevardelor le vom desfiinta, fiind provizorii si nelegale, si le vom muta in spatele blocurilor. Bineinteles ca e nevoie de construirea si compensarea parcarilor publice in zonele din spatele blocurilor, unele chiar pe terenul folosit azi pentru garaje”, potrivit acelorasi surse.

Vis-à-vis de stadiul procedurilor in ceea ce priveste construirea parcarilor supraterane, sursele din cadrul Primariei Baia Mare au punctat faptul ca la ora actuala au fost inventariate deja, trei sferturi dintre garajele aflate pe raza Municipiului.

“Am realizat inventarierea a trei sferturi din garaje si am inceput sa receptionam o parte din proiecte si in mod transparent, acolo unde construim primele doua parcari supraterane vom proceda la demolarea garajelor oferind proprietarilor un loc gratuit si o boxa pentru depozitare.”

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Misu

    Eu cred că și voi fumați ilegale,sau va plătește așa de bine,că publicați toate inepțiile astea.Daca voi credeți în poveștile astea e treabă voastră,dar nu vindeți gogoși oamenilor,macar aveți atîta bun simt.

    Reply
  2. somebody

    si pe bd Republicii in zona SRI tocmai se construieste un bloc cu 68 de apartamente si cu aprox. 15 locuri de parcare :); unde vor parca ceilalti? dar clientii spatiilor comerciale de la parterul blocului? un spatiu de parcare de la subsolul unui bloc costa de la 5000 de euro si nu le cumpara aproape nimeni (vezi blocurile de pe Marasesti) iar oamenii isi parcheaza masina in strada. De ce s-au dat autorizatii fara garantarea locului de parcare pt fiecare apartament? Era spaga prea tentanta si nu conteaza altceva?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole