Transportatorii cer returnarea unui coeficient din supraaciza

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Patronatele din transporturi solicita Guvernului sa gaseasca o solutie pentru transportul comercial, respectiv returnarea unui coeficient din supraacciza, la inceputul lunii octombrie urmand sa aiba o noua intalnire cu reprezentantii Executivului pe acest subiect, potrivit unui comunicat al Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) remis, marti, AGERPRES.

„Pornim de la declaratia prim ministrului, Mihai Tudose, care a spus ca, in cazul in care pretul carburantului va creste la pompa dupa intrarea in vigoare a

Ordonantei, domnia sa se va gandi daca ne va returna o parte din acciza. Intrucat, pana la data de 15 septembrie, la pretul carburantului s-au adaugat cativa bani, iar dupa 15 septembrie, odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei, pretul carburantului s-a mai marit cu inca 10-12 bani, COTAR si celelalte patronate din Transporturi cer Guvernului Romaniei sa gaseasca o solutie pentru transportul comercial, de returnare a unui coeficient din supraaciza”, se arata in document.

Potrivit acestuia, cei care au lucrat la promovarea acestei ordonante nu au luat in calcul oscilatiile pretului de carburant, la achizitie.

„Nu s-a luat in calcul nici faptul ca promisiunile facute de benzinari Guvernului nu vor fi respectate. Asa cum era previzibil, benzinarii au marit pretul la pompa. COTAR a participat pe 16 septembrie la o intalnire cu secretarul general al Guvernului, pentru a discuta problema supraaccizei la motorina. Au mai luat parte si alte patronate din transport, precum si reprezentanti ai ANAF si ai Guvernului.

Dupa a doua treapta de marire, respectiv 1 octombrie, vom avea o noua intalnire cu reprezentantii Guvernului, pe acest subiect. Speram intr-o rezolvare corecta si fireasca pentru transportul comercial, astfel incat acest sector sa nu fie afectat si, pe cale de consecinta, sa nu scada procentul de 5% din PIB pe care il asigura, in prezent, transportatorii”, mentioneaza sursa citata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2