Transportatorii din Maramures, verificati de politisti: Peste 70 de nereguli descoperite

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pe parcursul saptamanii 22 – 28 iulie, Directia Rutiera a Politiei Romane a coordonat, la nivel national, o noua actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, in special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de conducatorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri si de transport de marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, informeaza IPJ Maramures.

Actiunea s-a desfasurat conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL).
In cele sapte zile de actiune, controalele politistilor au urmarit respectarea, de catre soferii profesionisti, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranta sau a dispozitivelor de retentie, functionarea corespunzatoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihna, documentele obligatorii ale conducatorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

In ceea ce-i priveste pe conducatorii autovehiculelor destinate transportului de marfa, controalele au vizat si respectarea limitei maxime admise, a greutatii marfurilor sau fixarea corespunzatoare a acestora, precum si respectarea normelor privind transportul marfurilor periculoase.

In judetul Maramures, politistii rutieri au oprit pentru control 163 de vehicule de transport marfa si persoane, identificand peste 72 de nereguli pentru care au aplicat sanctiuni contraventionale.

Astfel, ca urmare a neregulilor constatate in cazul autovehiculelor de transport marfa, politistii au aplicat 58 de amenzi pentru nerespectarea regimului legal de viteza (28), diferite nereguli tehnice (11), neutilizarea centurii de siguranta, precum si diferite nereguli in ceea ce priveste documentele obligatorii pentru conducatorii auto si pentru autovehicule.

In cazul autovehiculelor de transport persoane, politistii au constatat 14 nereguli pentru care au aplicat sanctiuni contraventionale, majoritatea constand in nerespectarea regimului legal de viteza, nerespectarea timpilor de odihna sau nereguli in documentele soferilor sau autovehiculelor.

Exemplu: Politistii au identificat in trafic un barbat in varsta de 49 de ani din judetul Satu Mare care efectua activitate de transport marfa pentru o societate comerciala satmareana, fara a detine certificat de competenta profesionala. Mai mult decat atat, fiind testat cu aparatul etilotest, s-a constatat ca se afla la volan sub influenta bauturilor alcoolice, avand o concentratie de 0,38 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Totodata, verificarile efectuate de politisti au mai relevat ca respectiva societate comerciala nu a facut dovada privind activitatile desfasurate de catre conducatorul auto in ultimele 28 de zile, anterioare zilei in care s-a efectuat controlul.

Politistii au dispus sanctionarea conducatorului auto cu amenda in valoare de 10.305 lei, precum si cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, ca masura complementara. Totodata, operatorul de transport a fost sanctionat contraventional cu amenzi in valoare de 13.000 de lei pentru neregulile constatate, potrivit celor de la Politia Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole