Transportatorii maramureseni, controlati de politisti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Serviciul Politiei Rutiere Maramures, in cooperare cu politistii rutieri din cadrul structurilor de ordine publica si inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au efectuat verificari in trafic vizand respectarea normelor legale privind efectuarea transportului public de persoane.

Pentru reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere cu implicarea autovehiculelor destinate transportului public de persoane, in cadrul acestor actiuni au fost avute in vedere urmatoarele obiective prioritare: verificarea existentei si valabilitatii documentelor de licentiere sau autorizare, dupa caz (copie conforma, licenta de traseu, grafic de circulatie, document de control pentru transportul ocazional de persoane in trafic national); verificarea respectarii numarului maxim de locuri pe scaune prevazute in certificatul de clasificare pe stele sau categorii al autovehiculului, fata de numarul maxim de locuri prevazut in certificatul de inmatriculare al acestuia; verificarea legalitatii transportului rutier public efectuat; controlul starii tehnice a vehiculelor rutiere.

Doar in cursul zilei de miercuri au fost aplicate amenzi in valoare de aproape 43000 lei. Au fost sanctionati contraventional 36 conducatori auto care nu au respectat normele legale privind efectuarea transportului public de persoane.

Totodata, in cadrul actiunii au fost retrase doua certificate de inmatriculare si a fost retinut un permis de conducere.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2