Traseu turistic cultural in Maramures, creionat pe urmele unui personaj care ar fi influentat opera lui Shakespeare

PNL

Turistii care vor ajunge in judetul Maramures in sezonul estival vor putea urma un traseu cultural care a fost gandit sa urmeze pasii principalului personaj din romanul istoric documentar “In umbra lui Shakespeare”, scris de Walter Ubelhart, a anuntat autorul miercuri seara, cu ocazia lansarii cartii.

Lansarea a fost urmata de vernisajul unei expozitii de pictura si vizionarea unui fragment din filmul aflat in lucru dupa aceeasi carte. Evenimentele au avut loc la Teatrul Municipal Baia Mare, in cadrul Festivalului International de Teatru” Atelier”.

“Cartea a suscitat interesul unei agentii de turism locale, agentie care din acest an va avea o varianta de traseu care parcurge o parte din locurile prin care a trecut principalul personaj al cartii, Johannes Banfi Huniades, fiind unul dintre presupusii coautori ai unor opere comune adunate sub semnatura celebrului William Shakespeare. Sunt cateva localitati rurale din vecinatatea municipiului Baia Mare, locuri prin care personajul cartii a trecut si am identificat o serie de repere simboluri care cu siguranta vor incanta turistul roman sau strain”, a declarat Walter Ubelhart.

Romanul istoric documentar “In umbra lui Shakespeare”, de Walter Ubelhart, sustine ca in urma cu mai bine de 400 de ani, un absolvent al Scolii Rivulina din Baia Mare, Johannes Banfi Huniades, parasind locul natal, a ajuns sa intre in cercurile scriitorului englez William Shakespeare, contribuind cu diverse teme la opera scriitorului, unele luate din viata de atunci a Maramuresului. Cercetarea documentelor realizata de autor pe parcursul anilor inclina spre faptul ca Shakespeare l-a cunoscut pe Johannes Banfi Huniades, care a preferat sa ramana discret in privinta contributiei sale literare, insa o larga varietate de obiceiuri si descrieri intrebuintate de scriitor ar proveni din Maramuresul arhaic.

dcnews.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1