Trei afgani si un pakistanez opriti din drumul ilegal spre vestul Europei

home camp2
home camp2
home camp2

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au depistat trei cetateni din Afganistan si unul din Pakistan care intentionau sa treaca ilegal frontiera din Romania in Ungaria.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “In aceasta dimineata, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Petea au declansat o actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale, in zona de competenta. Astfel, in jurul orei 03.00, politistii de frontiera au depistat in zona de responsabilitate, pe raza localitatii Dara, din judetul Satu Mare, patru cetateni straini care se deplasau, pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Deoarece nu isi justificau prezenta in zona, acestia au fost condusi la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetari.”

In cadrul verificarilor preliminare, politistii de frontiera au stabilit faptul ca trei dintre cetatenii in cauza sunt din Afganistan, iar unul din Pakistan, cu varste cuprinse intre 23 si 32 de ani. Pe timpul cercetarilor, unul dintre afgani, un barbat in varsta de 32 de ani, a prezentat semne vizibile de oboseala, acuzand totodata stari de rau, fapt pentru care politistii de frontiera au solicitat o ambulanta la sediul sectorului. Astfel, echipajul medical a preluat persoana respectiva si a transportat-o la Spitalul Municipal Satu Mare pentru investigatii de specialitate.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar in continuare urmeaza a fi luate masurile legale ce se impun.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *