Trei cetateni din Sri Lanka opriti din drumul ilegal spre Spatiul Schengen

Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au retinut trei cetateni din Sri Lanka, doi barbati si o femeie, care au incercat sa treaca ilegal frontiera din Romania in Ungaria. Cei trei cetateni sunt cercetati pentru tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Sambata politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei – SPF Berveni, judetul Satu Mare au declansat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale, in zona de responsabilitate. Astfel, un echipaj al politiei de frontiera a observat, in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Oar, trei persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera de stat cu Ungaria. Deoarece persoanele in cauza nu-si justificau prezenta in zona, echipajul politiei de frontiera a procedat la legitimarea acestora.”

Cei in cauza au fost dusi la sediul Politiei de Frontiera unde s-a constatat ca este vorba despre trei cetateni din Sri Lanka, doi barbati si o femeie, cu varste cuprinse intre 29 si 40 de ani, care au intrat legal in Romania.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Persoanele in cauza au declarat ca intentionau sa treaca ilegal granita, cu scopul de a ajunge intr-un stat din spatiul Schengen.”

Cetatenii din Sri Lanka sunt cercetati acum de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de tentativa la trecerea frauduloasa a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, au fost predati in cursul zilei de sambata reprezentantilor Biroului pentru Imigrari al judetului Satu Mare.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2