Trei cetateni ucraineni cercetati pentru contrabanda si peste 12.000 pachete cu tigari confiscate

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, peste 12.000 pachete cu tigari de contrabanda, in valoare de 143.600 lei, marfa ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din judet. In acest context, trei cetateni ucraineni sunt cercetati pentru contrabanda, iar doua autoturisme, in valoare de 28.500 lei, au fost indisponibilizate la sediul Politiei de Frontiera.

Prima interventie a avut loc in zona localitatii Poienile de sub Munte unde un echipaj al politiei de frontiera a observant, la o altitudine de 1.500 de metri, trei persoane care nu-si justificau prezenta in zona. Acestea au fost interceptate in vederea identificarii si s-a constatat ca este vorba de trei cetateni ucraineni, cu varste cuprinse intre 17 si 27 de ani.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “In urma monitorizarii zonei, dar si a cercetarii terenului, au fost descoperite trei colete voluminoase, care contineau tigari de provenienta ucraineana, totodata stabilindu-se ca acestea au fost transportate peste linia de frontiera, din Ucraina in Romania, de catre cele trei persoane. Imediat, au fost informate autoritatile de frontiera ale statului vecin despre eveniment in vederea cercetarii in comun a cazului. Drept urmare, s-a luat masura conducerii cetatenilor ucraineni impreuna cu baxurile cu tigari la sediul sectorului, in vederea continuarii cercetarilor.”

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.288 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, a caror valoare se ridica la suma de 15.100 lei. In cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere frauduloasa a frontierei de stat.

A doua interventie a avut loc la Bilca, judetul Suceava. Aici, politistii de frontiera au observat doua autoturisme si mai multe persoane care incarcau colete voluminoase intr-unul dintre acestea.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Imediat, colegii nostri au actionat pentru retinerea persoanelor, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestea au abandonat coletele si autoturismele si s-au indreptat spre teritoriul ucrainean. Intrucat persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor legale prin voce, politistii de frontiera au tras mai multe focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, insa nici de aceasta data nu s-au oprit si au fugit pe teritoriul statului vecin.”

Din primele verificari, intr-una dintre masinile abandonate au fost observate mai multe colete, care contineau tigari de provenienta ucraineana, fapt pentru care s-a luat masura conducerii mijloacelor de transport la sediul sectorului, unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.980 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

Tigarile in valoare de 128.500 lei au fost confiscate, iar cele doua autoturisme in valoare totala de 28.500 lei au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor

In cauza, se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta si trecere frauduloasa a frontierei de stat, precum si pentru documentarea intregii activitati infractionale.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *