Trei consilieri judeteni vor fi prezenti la Zilele Orasului Panevezys din Lituania

Reclame home 1
Reclame home 1

In data de 25 februarie 2015, plenul Consiliului Judetean Maramures a  aprobat intelegerea de cooperare intre judetul Maramures si orasul PANEVÈŽYS, respectiv districtul PANEVĖŽYS din Republica Lituania, prin hotararea nr. 27/25.02.2017.

Acest moment a marcat infratirea judetului nostru cu cele doua entitati din Lituania. In urma invitatiei de a participa la zilele orasului infratit, trei consilieri judeteni au pornit catre Lituania in dimineata zilei de 6 septembrie, urmand sa revina in judet la data de 11 septembrie 2017. Din delegatia care reprezinta Maramuresul fac parte consilierii Gheorghe Mihai Barlea (PNL), Felician Cernestean (PNL) si Sorin Pop (UNPR).

Dupa ce vor inopta pe drum la hotelul Podlasie din Bialystok (oprire intermediara), reprezentantii Consiliului Judetean vor ajunge in orasul Panevezys joi, 7 septembrie, unde sunt asteptati de coordonatorul local, Rima Ciurliene. In aceasta zi vor vizita Muzeul de Arta si Pavilionul de Ceramica, iar apoi Compania EcoLinum, o fabrica de prelucrare a inului, manufactura locala.

Din programul stabilit reiese ca, in 8 septembrie, alesii judeteni vor vizita  Muzeul Local Lore, vor participa la ceremonia de arborare a drapelului orasului Panevezys, vor efectua o vizita la beraria locala Kalnapilis, dar vor participa si la un pranz si un cocktail oferit de primarul orasului, R.M. Rackauskas, cu ocazia zilelor orasului.

In cursul zilei de 9 septembrie programul prevede participarea la un targ de artizanat, o vizita la Studioul artizanal de sticla Glassremis si prezenta la parada festiva. Delegatia maramureseana va parasi Lituania in cursul zilei de 10 septembrie 2017, urmand sa innopteze pe drum, iar in 11 septembrie, consilierii judeteni Gheorghe Mihai Barlea, Felician Cernestean si Sorin Pop vor reveni in judet cu masina cu sofer pusa la dispozitie de catre Consiliul Judetean Maramures.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole