Trei consilieri PSD si un consilier PER au depus juramantul in plenul Consiliului Judetean Maramures  

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vineri, 31 martie 2017, alesii judeteni s-au intalnit intr-o noua sedinta ordinara, pentru a vota 15 proiecte aflate pe ordinea de zi, precum si cinci puncte suplimentare.

Sedinta a fost prezidata de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, care a amintit despre vizitele oficiale primite saptamana trecuta din partea ambasadorului Statelor Unite ale Americii, a ambasadorului Ucrainei, dar si inimoasa delegatie sosita din Republica Moldova, care a invitat judetul Maramures sa devina partener al Euroregiunii Siret – Prut – Nistru.

Consilierul judetean Cristian Anghel a vorbit despre sedinta din 15 martie 2017 a Comisiei pentru strategii, proiecte de dezvoltare si relatii internationale, unde au fost prezenti toti membrii comisiei, aparatul propriu de specialitate al Consiliului Judetean, presedintele CJ Maramures, firma care a elaborat strategia de dezvoltare a judetului si invitati. In cadrul acestei intalniri au fost prezentate toate colaborarile existente la nivel international si s-a propus un inventar al tuturor infratirilor unitatilor administrativ-teritoriale din Maramures. In ceea ce priveste strategia judetului, seful administratiei judetene a propus sa se mearga pe doua ramuri distincte, o strategie investitionala si una in domeniul turismului.

Plenul Consiliului Judetean Maramures a luat act de trei demisii, respectiv cea  a lui Mircea Ciocan (PER), Cosmin Drulea (PSD) si Bogdan Tomoiaga (PSD). In locul acestora, dar si a fostului consilier judetean PSD, Emil Marinescu, care si-a dat demisia inca din august 2016, alesii judeteni i-au validat, nominal, pe Calin Stefan Pop, Sorin Sunea si Florica Roman, supleanti pe lista PSD, dar si pe Ioan Buda, supleant pe lista PER.

Un alt proiect de hotarare a stabilit ca, noii consilieri vor lua locul vechilor consilieri in comisiile de specialitate. Calin Stefan Pop a devenit membru al Comisiei pentru buget-finante si al Comisiei pentru strategii, proiecte de dezvoltare si relatii internationale, in locul lui Emil Marinescu. Ioan Buda a luat locul lui Mircea Ciocan in Comisia de urbanism, amenajarea teritoriului si protectia mediului si in Comisia pentru sanatate, munca si solidaritate sociala, familie si asistenta sociala.

Sorin Sunea a devenit membru al Comisiei pentru strategii, proiecte de dezvoltare si relatii internationale si Comisia pentru activitati de turism, tineret si sport, comisii din care facea parte Cosmin Drulea. Florica Roman a luat locul lui Bogdan Tomoiaga in Comisia pentru strategii, proiecte de dezvoltare si relatii internationale si Comisia de urbanism, amenajarea teritoriului si protectia mediului.

Consilierii judeteni au aprobat repartizarea sumelor din cota de 20% calculate din cotele si sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor in ordinea cronologica a vechimii acestora, pentru rambursarea ratelor la imprumuturile contractate, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala pe anul 2017.

Cu exceptia municipiilor Baia Mare si Sighetu Marmatiei, majoritatea oraselor si comunelor au primit cate 100 mii lei pentru anul 2017, exceptie facand Dragomiresti (528 mii lei), Arinis (238 mii lei), Basesti (274 mii lei), Bicaz (549 mii lei), Boiu Mare (386 mii lei), Gardani (398 mii lei), Leordina (202 mii lei), Oarta de Jos (318 mii lei), Oncesti (362 mii lei), Poienile Izei (555 mii lei), Rona de Jos (301 mii lei), Sieu (145 mii lei) si Vima Mica (367 mii lei). Prin hotararea Consiliului Judetean s-a stabilit si repartizarea sumei de 10.452 mii lei reprezentand sume defalcate din taxa pe valoare adaugata pentru drumurile judetene si comunale pentru anul 2017, respectiv 9.500 mii lei pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile judetene si suma de 952 mii lei pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile comunale.

Consilierii judeteni au stabilit si doi membri supleanti in Consiliul de Administratie al Spitalului de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare, respectiv Sorin Sunea, propus de grupul PSD-UDMR si Cornel Varga, propus de grupul PMP. Cei doi membri supleanti in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare sunt Ioan Cheudean, din partea Coalitiei pentru Baia Mare si PER si Felician Cernestean, propus de grupul PNL.

Toate proiectele propuse spre aprobare au fost votate de plenul Consiliului Judetean Maramures. La finalul sedintei, irlandezul Peter Hurley s-a adresat alesilor judeteni cu rugamintea de a se implica si a populariza evenimentele culturare care vor avea loc in perioada 23 – 30 iulie in Tara Lapusului si in intervalul 13 – 20 august in Tara Maramuresului.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. nicolae

    Politruci si traseisti.E clar ca judetul nu are oameni cu care sa evolueze.Traim cu speranta ca viitorul consiliu va fi mai bun,dar ne trezim ca in partide dau din coate aceeasi oameni.Sansa acestui judet e o regionalizare in care o sa vina altii sa ne faca treaba deoarece noi nu suntem in stare sa facem nimic.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1