Trei din patru romani din mediul urban planuiesc sa petreaca Pastele acasa

Reclame home 1
Reclame home 1

Trei din patru romani din mediul urban planuiesc sa petreaca Pastele acasa, cu familia sau prietenii, se arata intr-un studiu al iSense Solutions remis, joi, AGERPRES.

”Pentru majoritatea romanilor, Pastele reprezinta un prilej de a petrece timp impreuna cu familia (76%) si de a se bucura de traditii (69%), in timp ce 20% vad aceasta sarbatoare ca pe o ocazie de a se distra cu prietenii. In ceea ce priveste vacantele de Paste, 8% dintre romanii din mediul urban au in plan sa calatoreasca undeva in Romania, in timp ce 4% s-au pregatit pentru o vacanta in strainatate”, se arata in document.

55% dintre romanii din mediul urban considera Pastele cea mai importanta sarbatoare religioasa din an.

”In acelasi timp, 64% dintre romani il vad ca pe o sarbatoare vesela, iar weekend-ul prelungit cu inca o zi anul acesta ofera si un context favorabil pentru relaxare”, a afirmat Traian Nastase, managing partner, iSense Solutions.

Potrivit studiului, jumatate dintre romani considera ca aceasta sarbatoare ii impinge sa cheltuiasca prea multi bani, iar 33% sunt de parere ca petrec prea mult timp in magazine pentru cumparaturi in aceasta perioada.

”Cu toate acestea, 22% isi planifica cheltuielile astfel incat sa economiseasca din timp bani pentru aceasta sarbatoare, 7% rezerva din timp o calatorie in tara sau in strainatate pentru vacanta de Paste, iar 76% cumpara alimentele si bauturile necesare cu cel putin 2-3 zile inainte de sarbatoare. Pregatirea mesei de Paste reprezinta responsabilitatea intregii familii pentru 35% dintre romani, doar a cuplului pentru 44% dintre romani, in timp ce doar 3% vor merge la restaurant si 1% vor apela la servicii de catering. De asemenea, pentru 13%, altcineva din familie (parinti, rude) va pregati masa specifica acestei sarbatori”, mentioneaza sursa citata.

In ceea ce priveste preparatele preferate, 64% dintre romani pregatesc mancare traditionala romaneasca (friptura de miel, oua rosii, drob etc.), 33% vor combina preparatele traditionale cu cele moderne (gourmet, vegan etc.), in timp ce doar 3% vor pune pe masa doar produse moderne (gourmet, vegan etc.).

Studiul mai arata ca 45% dintre romanii din mediul urban considera ca se gateste prea multa mancare care nu se consuma si se arunca, iar 46% se gandesc in preajma Pastelui mai mult la persoanele care au nevoie de ajutor financiar sau spiritual.

Cercetarea a fost realizata online de compania iSense Solutions pe un esantion de 500 de respondenti din mediul urban. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani din mediul urban din Romania. Gradul de eroare a fost de plus/minus 4,38%, la un nivel de incredere de 95%.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole