Trei din patru sirieni din Germania primesc ajutor de somaj

PNL

Aproximativ trei sferturi dintre imigrantii sirieni care se afla in prezent in Germania traiesc in totalitate sau partial din ajutorul de somaj, conform statisticilor oficiale, citate de DPA, informeaza AGERPRES.

Datele pentru luna august ale Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca arata ca 74,9% dintre sirienii cu varsta de angajare intra in aceasta categorie.

Rata somajului printre sirieni era de 44,2% in iunie, cu peste cinci puncte procentuale mai putin decat anul anterior.

Rata somajului nu include persoanele care urmeaza cursuri de limba sau de integrare. Persoanele care castiga prea putin pentru a plati costurile traiului de baza pot primi ajutor de somaj.

La sosirea in Germania, sirienii care cer azil primesc bani din partea statului ca refugiati. Insa pentru ca aplicatiile lor de azil sunt finalizate mai repede decat cele ale persoanelor venite din alte tari, ei ajung deseori mai rapid in schema nationala de asigurari de somaj.

Aproximativ 43% dintre afganii cu varsta de angajare primesc ajutor de somaj. Rata somajului in acest grup era de 26% in mai.

Expertii precizeaza ca afganii au, statistic, sanse mai mici de a obtine statut de refugiati decat sirienii, nu primesc automat permisiunea de a asista la cursuri de limba si de integrare finantate de stat si intra mai repede pe piata de munca.

Acest lucru se aplica de asemenea si reprezentantilor altor nationalitati ale caror aplicatii de azil au sanse mai mici de succes.

Rata somajului printre cetatenii germani era de 4,7%, iar printre straini, de 12,7% in aceasi perioada.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1